Ny Samsung klar før ny iPhone

Endnu større Galaxy Note-telefon bliver lanceret i Berlin 29. august.

Galaxy Note-telefonen får nu en efterfølger. Arkivfoto: Lee Jae-Won, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere

Samsung satser på at tage endnu et point hjem ved at sende en efterfølger til Galaxy Note-telefonen på markedet, før Apple kommer med sin næste iPhone-telefon.

Galaxy Note er den hidtil største mobiltelefon fra Samsung, rent fysisk. Den i lommesammenhæng gigantiske skærm er på 5,3 tommer, og der følger en digital pen med at bruge på den.

Premiere i Berlin

29. august skal den ventede efterfølger præsenteres, bekræfter en talsmand fra Samsung over for nyhedsbureauet Reuters. Det sker i Berlin i Tyskland.

Dermed overhaler Samsung - igen - Apple indenom. Apple ventes 12. september at offentliggøre en iPhone 5-telefon samt måske også en mini-iPad.

Den kommende Galaxy Note-telefon vil, ifølge forlydender, være hele 5,5 tommer stor og vil rumme en hurtigere processor, ligesom den vil kunne bruges på de nye 4G-/LTE-supermobilnet. Den ventes at komme med nyeste Android-udgave, Jelly Bean.

Den oprindelige Galaxy Note kom på markedet for præcis et år siden.

Bedst sælgende mobiltelefon nogen sinde

Samsung, som i første kvartal 2012 overhalede Nokia og dermed blev verdens største producent af mobiltelefoner, lancerede i slutningen af maj i år sin nye topmodel, Galaxy S III-telefonen, for tilsvarende at komme ordentligt på markedet og forsøge at overbevise nuværende iPhone-brugere om, at der er alternativer.

Galaxy S III-telefonen tegner til at blive den bedst sælgende telefon fra Samsung nogen sinde og har fået meget fine anmeldelser overalt.