Ny Nintendo Wii U næsten udsolgt

Overraskende stort salg på 400.000 styk af den nye spillekonsol på første uge i USA.

To drenge prøver den nye håndholdte Wii U, som kobles til en TV-skærm via et HDMI-kabel. Foto: Tannen Maury, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den nye spillekonsol fra økonomisk pressede Nintendo, Wii U, ser ud til at blive den længe ventede succes.

400.000 styk er der solgt på den første uge efter premieren i USA, og der er i den grad brug for pengene hjemme i Japan. Wii U, der har en skærm på 6,2 tommer og en digital pen, kommer på markedet i en tid, hvor de traditionelle spillekonsoller kæmper en hård kamp mod det voksende marked af smartphonetelefoner og tavle-PCer.

Første nye konsol i seks år

»Wii U er stort set udsolgt. Vi er taknemmelige for kundernes modtagelse,« siger Nintendos direktør i Nordamerika, Reggie Fils-Aime.

Wii U, som er Nintendos første nye spillekonsol i seks år, blev lanceret 18. november i god tid op til julehandelen og den såkaldte Sorte Fredag i fredags, som er den helt store julegaveindkøbsdag. Det er Nintendos største satsning gennem de seneste 20 år, og der er desperat brug for, at det bliver en succes, for Nintendo har navnlig tabt terræn til Microsofts Xbox 360, som Microsoft selv håber får en renæssance i forbindelse med den nylige lancering af styresystemet Windows 8 til PCer og tavle-PCer og af søsteren Windows Phone 8 til mobiltelefoner.

Begge Microsoft-styresystemer forsøger at samle hele Microsoft-universet og dermed også Xbox-verdenen, som kommer i spil på PC- og mobilskærme.

De 400.000 solgte Wii U ligger næsten på højde med, hvad den oprindelige Wii-konsol solgte i første uge efter premieren i november 2006. Her blev der solgt 475.000 styk.

23 nye spil klar

Nintendo sagde ved seneste regnskabsaflæggelse i slutningen af oktober, at man med udgangen af marts 2013 forventer, at der er solgt 5,5 millioner Wii U-maskiner. Grundmodellen med otte gigabyte hukommelse koster i USA 299 dollars, mens 32 GB-udgaven står i 350 dollars. Der er 23 nye spil klar ved lanceringen, heriblandt et nyt med Nintendos varemærke, Super Mario.

Nogle brugere klagede efter købet på diverse netsteder over langsommelig softwarehentning.

Nintendo nedskrev i oktober forventningerne til overskuddet for i år og regner nu kun med at få omkring halvdelen af pengene hjem.