Ny iPhone allerede til sommer

Allerede i dette kvartal skyder Apple gang i produktionen af den næste iPhone, der lanceres til sommer. Samtidig kan en billigere model se dagens lys.

Foto: MARK RALSTON
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Efter 5 kommer S - og det sker allerede til sommer, hvor Apple planlægger at opdatere sin nuværende iPhone efter samme skabelon, som da Apple opdaterede sin iPhone 4 til 4S. Her var der tale om forbedringer af mobilen, men ikke nogen designmæssige ændringer, og med relativt berherskede nyskabelser.

Det skriver Wall Street Journal, der i dag rapporterer, at Apple forbereder at sætte gang i produktionen af den 2013-udgaven af iPhone 5 allerede i dette kvartal. Ifølge avisen vil den næste iPhone ligne den nuværende, både i størrelse og design - men måske vil en sommerlancering byde på mere end bare iPhone 5S. Apple er angiveligt tæt på at barsle med en billigere udgave af iPhonen, der ikke blot er en skrabet version af iPhone 5, men derimod en helt ny telefon.

Hundedyr - men måske snart billigere

Den nuværende iPhone 5 er den dyreste nogensinde - og ligger prismæssigt over de fleste konkurrerende mobiler, selv om konkurrenter som Galaxy S4, HTC One og Nokia Lumia 920 og Sony Xperia Z på papiret har bedre specifikationer. Det er dog ikke blot i den dyre ende af skalaen at konkurrencen er ved at varme alvorligt op. Også i den billige ende er konkurrencen intens, og her møder Apple især konkurrence fra Googles Android-baserede mobiler.

Apples iPhone 5 blev allerede ved lanceringen sidste år kritiseret for at være alt for lidt nyskabende, og reelt blot byde på en lidt større skærm og en tyndere profil som eneste nyhed. Vittige hoveder døbte dengang mobilen 'iPhone 4XL' - men kunderne har foreløbig valgt at vende tommelfingeren opad for opdateringen, for Apples iPhone er fortsat den bedst sælgende smartphone, omend Samsung i alt sælger mange flere mobiler.

Intens konkurrence

Konkurrencen bliver dog tiltagende mere intens, og iPhonen mangler en række af de funktioner, som i dag er ganske almindelige i konkurrerende produkter, fx en NFC-chip, der gør det let af parre mobilerne med andre dimser, eller kan bruges til betalinger. Samtidig er Apples ellers så berømte 'Retina'-skærm, der ellers bød på en markedslende pixeltæthed, og dermed skarphed, for længst blevet overhalet af flere konkurrerende mobiler. Den i øjeblikket meget hypede HTC One har en pixeltæthed på 468 ppi, mod blot 326 i iPhone 5.

iPhone 5S vil dermed blive lanceret i et rødglødende marked, hvor Samsung i øjeblikket har stort momentum med sin storsælgende Galaxy-serie, samtidig med at HTC har alt at vinde med One-mobilen, der skal genskabe selskabets tidligere storhed på smartphonemarkedet.