Ny gå-i-byen-app viser vej

Fra og med 2. november kan du se på din smartphone, hvilke barer, spillesteder og diskoteker der ligger i dit nærområde.

Fra samlebåndet til beverdinger. Carlsberg følger med i byen og håber angiveligt på et øget salg med deres nye app. Foto: Claus Fisker/Scanpix 2012 Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Spontane byture kan af og til føles som en labyrint. Man vader og vader, men finder aldrig det, man søger, og vælger derfor at slå sig ned på en tilfældig, halvlunken bar. Det har Carlsberg tænkt sig at lave om på. De håber, at 1800 barer, spillesteder og diskoteker over hele landet er med, når den nye app Crowdit går i luften. Alle er velkommen, uanset om den pågældende beværtning sælger Carlsberg-produkter.

"Du har altid guiden til din bytur lige ved hånden, når du sidder sammen med vennerne og skal finde et sted at gå ud", siger salgsdirektør Tina Alstrøm fra Carlsberg Danmark.

Appen giver et geografisk overblik med indbygget gadevisning, så brugerne kan se, hvordan vejen til baren eller musikstedet ser ud i virkeligheden. Det bliver også muligt at se, hvilke koncerter og events, de forskellige forskellige gå-i-byen steder tilbyder, og stederne har selv mulighed for at lægge information op. Det gør, at brugerne selv kan søge efter det, de leder efter. Ønsker man for eksempel at spille billard, kan appen sortere derefter.

Fungerer på Facebook

Som med så mange andre apps har den også et socialt element. Det betyder, at man kan finde venner og bekendte og dele ruter med hinanden, så man kan se, hvor vennernes bytur går hen lørdag aften, eller hvem der skal til koncerten lørdag aften. Alt dette vil også blive muligt at se ved hjælp af Facebook.

”Vi har kigget på erfaringerne fra lignende apps på markedet og har på den baggrund gjort den mere brugervenlig," siger Tina Alstrøm, som venter 100.000 brugere i løbet af det første år.

I Danmark findes der allerede lignende apps. AOK Guide til iPhone giver dig overblikket over spillesteder, restauranter, barer og andre beværtninger, Yelp giver dig alt fra "byens saftigste burgere til den bedste kardiolog", FourSquare kan også vise dig vej i byen, mens Big City Life forsøger at fange jydernes opmærksomhed i Aalborg, Skagen, Randers og Aarhus.