Ny bølge af hackerangreb fra Anonymous

Det, der i første omgang lignede lidt spredte hævnaktioner, begynder nu mere og mere at ligne en regulær krig.

Foto: MICHAEL BRADLEY
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det, der i første omgang lignede lidt spredte hævnaktioner, begynder nu mere og mere at ligne en regulær krig.

Natten til mandag angreb internetaktivistgruppen Anonymous en række sites, herunder CBS.com og Universalmusic.com, og oversvømmede dem med trafik, så de blev helt utilgængelige.

Anonymous angreb fredag en bunke sites, herunder FBI og det Hvide Hus, men over weekenden blev situationen normaliseret. Nu er angrebene vendt tilbage, rapporterer sitet Gizmodo.

Aktivisternes angreb har til formål at hævne fredagens lukning af fildelingstjenesten Megaupload, der var en af nettets mest udbredte steder til deling af piratkopieret materiale.

Milliondyre dotcom

Fredag slog New Zealands politi til mod bagmanden, Kim Dotcom på hans milliondyre dotcom-mansion i New Zealand. Kim Dotcom er oprindelig tysk, men boede i New Zealand og drev Megaupload via servere i Hong Kong.

Han står anklaget af FBI for at have tjent adskillige millioner på at deltage i piratkopiering.

I et interview med CNN sagde repræsentanter fra Anonymous lørdag, at de betragter lukningen som et slag mod den frie information på internettet, dermed også et slag mod ytringsfriheden.

Angrebene kom efter en uge med masser af protestaktioner over en helt anden type indgreb - nemlig de foreslåede amerikanske antipiraterilove, der udløste store protester for at være alt for vidtgående.

Lukning onsdag

Onsdag i sidste var Wikipedia lukket - og flere andre tjenester var også delvis mørklagte i protest mod reglerne.

Sagen mod Megaupload er dog af en ganske anden kaliber, idet sitet ifølge FBI havde op mod 180 mio. registrerede brugere, der potentielt har udnyttet tjenesten til deling af ophavsretsbeskyttet materiale.

De mange andreb er derfor rettet mod såvel amerikanske myndigheder, som pladeselskaber og filmselskaber, der står bag de anmeldelser, der har udløst aktionen.

Kim Dotcom har nægtet sig skyldig.