Ny app finder og beskytter dine nøgenbilleder på telefonen

To universitetsstuderende har meldt sig ind i kampen om privatlivet på internettet. De har udviklet en app, der finder alle dine nøgenbilleder – og beskytter dem.

»Hvis du har manboobs, så vil billederne også blive flyttet« Fold sammen
Læs mere
Foto: Lucy Nicholson
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er jo i og for sig ikke noget, andre skal blande sig i. Hvorvidt man vælger at have nøgenbilleder på sin smartphone eller ej. Og for de flestes vedkommende er det nok også noget, man gerne vil holde for sig selv.

Alligevel sker det desværre, at nøgenbilleder, der egentlig var tiltænkt at være private, slipper ud på internettet og bliver genstand for deling mellem personer, der aldrig var inviteret til det.

Sådanne hændelser vil de to 21-årige universitetsstuderende Jessica Chiu og Y.C. Chen gerne være med til at forhindre.

De to studerende fra byen Berkeley i Californien har, sammen med en app-udvikler, skabt »Nude«. Det er en app, der gennemsøger de billeder, der ligger på din smartphone. Hvis den så finder et billede, hvor der er mistænkelig meget bar hud, flytter den billedet og låser det inde, hvorefter det kun kan tilgås af personen, der kender koden til »Nude«. Samtidig slettes billedet fra den oprindelige placering og eventuelle backup i skyen. Det skriver mediet Quartz.

Teknologien, der ligger bag, har de to studerende selv udviklet. Ifølge mediet The Verge har udviklerne gjort brug af en metode, hvor de har kunnet gennemgå 30 millioner billeder på pornosider som f.eks. PornHub. Det har været med til at lære systemet at kunne kende forskel på nøgenbilleder og billeder, hvor folk ikke er decideret nøgne.

Til The Verge har den ene af de to universitetsstuderende, Y.C. Chen, sagt, at der stadig er en del arbejde, der skal udføres, før »Nude« er helt gennemført.

»Hvis du har man boobs (mandebryster, red.), vil billederne også blive flyttet,« siger hun til The Verge.