Ny Android kommer måske om en måned

Google-chef bekræfter Ice Cream Sandwich-lancering i oktober eller november.

Nu bekræfter selveste Google-chefen, at en ny version af Android, Ice Cream Sandwich, kommer i oktober eller november. Foto: Amobil.no Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Indtil videre har vi måttet klare os med rygter om næste udgave af Android, Android 4.0 Ice Cream Sandwich, men nu bliver disse rygter bekræftet af selve Google-chefen, Eric Schmidt.

»Vi er virkelig spændte på en ny udgave af Android. Internt er den af en eller anden grund blevet kendt under navnet Ice Cream Sandwich, og den frigives i oktober-november, fortalte Schmidt på en konference i San Francisco.

Skal konkurrere mod iPhone 5?

Versionen blev omtalt allerede på Googles IO-konference i maj, på daværende tidspunkt med en planlagt lanceringsdato en gang i løbet af fjerde kvartal.

Hvis Android 4.0 frigives i oktober kommer den altså relativt tidligt i fjerde kvartal, men Schmidt selv har ikke sagt noget om eventuelle årsager dertil. De rygter, der har været indtil videre, antyder imidlertid, at Google har tænkt sig at gå i struben på Apples næste iPhone, som sandsynligvis dukker op i starten af oktober.

Usikkert om versionsnummer

Foreløbig er det lidt usikkert hvilket versionsnummer, Ice Cream Sandwich kommer til at få, men Google har tidligere snakket om, at næste store version skal smelte sammen med det, vi i dag kender som Android 3.x Honeycomb og Android 2.3 Gingerbread, hvor Honeycomb er en specialversion til tavlecomputere og enheder med store skærme. Derfor er det ikke usandsynligt, at næste Android får et helt nyt versionsnummer - 4.0.

Der er allerede lækket screendumps af Ice Cream Sandwich:

Tilmeld dig Tech & Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag!

Denne artikel stammer fra Berlingske Medias norske søster-site, Amobil.no
Oversat af Stina Resting