Nvidia præsenterer egen spillekonsol

Android-baserede Project Shield bruger nyt Tegra 4-chipset.

Project Shield Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Under søndagen på den årlige CES-konference afslørede grafikgiganten Nvidia at de kommer til at lancere en ny håndholdt konsol. Dette  Polygon og Engadget.

Ny tegra-chip

Den Android-baserede konsol går under navnet Project Shield, og kunne under demonstrationen sparke fra sig med spændstig grafik i en teknologidemo drevet af Unreal Engine 4. Project Shield kører på Nvidias nye Tegra 4-chipset, en mærkevare de fleste kender fra mobilmarkedet.
Nvidia koblede sig til netbutikken TegraZone under præsentationen og viste yderligere konsollens muskler frem ved at fyre op hug-og-slå-spillet Blood Sword: Sword of Ruin og boksespillet Real Boxing. Samtidig fik tilskuerne en udgave af mech-spillet Hawken at se.

Høje opløsninger

Nvidias nye håndholdte konsol er bygget ind i det som minder mest om en Xbox 360-kontroller, med en flipskærm på fem tommer. Denne berøringsskærm byder på en opløsning på 720p med 294 punkter per tomme (ppi). Til sammenligning har Sonys PS Vita en fem tommer skærm med en ppi på 220, og kan vise en opløsning på 544p.
Den lille krabat skal også kunne vise opløsninger på over 4K hvis den sættes til et TV via HDMI. Samtidig skal den håndholdte konsol understøtte at koble sig til og streame spil fra PCer som indeholder grafikkortserien GeForce GTX over et lokalt netværk. Dette betyder at blandt andet Steam-kataloget vil være tilgængeligt for alle som har sådanne streamingmuligheder. For at demonstrere dette viste teknologigiganten Need for Speed: Most Wanted og Assassin’s Creed III frem.
Project Shield skilter med en USB-indgang, micro-SD-indgang og en høretelefonport. Batteritiden skal eftersigende være på mellem fem og ti timer i spil, og Nvidia lover at enhedens indebyggede lydsystem skal være på højde med portable Jambox-højtalere.
Planen er at offentliggøre konsollen i løbet af 2013s andet kvartal i Amerika og Canada, mens resten af verden følger senere. For tiden er arbejdet med konsollen i en betatestfase. Nvidia har ikke frigivet prisinformation endnu.

Ouya-konkurrent?

Project Shield-afsløringen kommer mens spilverdenen holder pusten og venter på nye konsolannonceringer fra markedsgiganterne Sony og Microsoft. Samtidig arbejder firmaet Boxer8 med Android-konsollen Ouya, som fik meget opmærksomhed i 2012 efter en stærk Kickstarter-kampagne. Ouya vil koste omkring 600 kroner når den kommer, og vil benytte sig af Tegra 4-forløberen Tegra 3. Dem som har støttet Kickstarter-kampagnen skal eftersigende få adgang til udviklerværktøjer, og noget af planen er at skabe et let udviklermiljø.
Valve arbejder også med hardware, men er også igang med at udvikle til Linux. Steam-giganten har gentagende gange ytret at de har planer om at offentliggøre en færdig PC som kan køre Steam i løbet af året. Indtil videre ved vi meget lidt om hvad dette egentlig betyder, men det er forventet at den såkaldte Steam-boks skal have et mere lukket miljø end den gængse PC.
Se billeder af konsollen i toppen af artiklen.
Berlingske dækker Consumer Electronics Show (CES) på www.business.dk/digitalwww.b.dk/techogviden og i den trykte Business-sektion. Berlingske er inviteret af Branchen Forbrugerelektronik (BFE).
Læs også: Her er verdens største mobiltelefon
Læs artiklen på teknofil.no
Oversat af Alexander Almegaard.