Nu skal telefonen være stribet

Nu kan samme mobiltelefon være i forskellige farver - på én gang.

Lenovo vil skille sig ud på en anden måde. Vibe X2-telefonen (i midten) er derfor i tre farvelag, når man ser den fra siden. Foto: Thomas Breinstrup Fold sammen
Læs mere

BERLIN: I mange år har mobiltelefonerne kunnet få en anden farve, hvis man ikke syntes om den oprindelige, ved at lægge den ned i en farvet plastikskal. Nu skal der i stedet være tre lag farver på den samme telefon.

Det er i alle tilfælde den kinesiske elektronikgigant Lenovos tilgang til at skaffe sig adgang til flere lommer verden over. Den nye Vibe X2-telefon er designet, så den har tre forskellige farvelag, når man ser den fra siden. Og der er fem forskellige farvekombinationer at vælge imellem, kunne man se ved præsentationen på Europas største messe for forbrugerelektronik, IFA, i Berlin torsdag.

Den stribede smartphone er 5 tommer stor, kører på nyeste Android 4.4-udgave af Googles allestedsnærværende mobilstyresystem, vejer 120 gram, er 7,27 millimeter tynd, er udstyret med et kamera i en opløsning på 13 megapixler bagpå og fem megapixler fortil og har en såkaldt ottekernet processor, som ifølge Lenovo nedsætter energiforbruget med 20 procent, fordi der populært sagt er flere hestekræfter om at dele arbejdet, så den enkelte ikke sveder så meget.

Klik højttaleren bagpå

Kameraet tænder meget hurtigere end på tidligere telefoner, og Lenovo har produceret ekstraudstyr til Vibe X2. Som den gammeldags plastikskal kan man sætte en batteriskal udenpå og på den måde forlænge batteritiden betragteligt. Eller man kan koble en særlig højttalerskal på, hvoraf halvdelen kan vippes ud, så telefonen står på en stand, der samtidig sender musikken eller filmlyden ud i rummet.

Vibe X2 og den 5,5 tommer store Vibe Z2 kommer til salg i oktober i først Kina, dernæst i bl.a. Europa til henholdsvis 399 og 429 dollars.

Berlingske dækker IFA på www.b.dk/tech, www.business.dk/digital og i den trykte avis. Berlingske er inviteret af Branchen Forbrugerelektronik (BFE).