Nu kommer det fleksible e-papir

Den ultratynde skærm lanceres i Europa i løbet af næste måned.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fleksibelt elektroniskt papir bliver en af de kommende store trends i branchen for skærme. Dette er langt fra en ny idé, og den har resulteret i mange spændende prototyper de seneste år.

Tiden med konceptudvikling og testproduktioner er endelig overstået, og nu annoncerer LG, at de starter masseproduktionen af E-Ink-skærme baseret på fleksibelt plastik. Det første produkt kommer til Europa allerede i løbet af den kommende måned.

Læs også: Skærmen der kan bøjes som papir

Let som fjer

E-Ink-skærme minder om papir og er kendt fra for eksempel de e-bog-læsere, der allerede er på markedet. LG's nye fleksible skærm har en størrelse på 6 tommer og er blot 0,7 mm tykt, hvilket svarer til en tredjedel af de nuværende E-Ink-skærme af glas.

Skærmen viser ikke farver, men har en relativ høj opløsning på 1024 x 768 pixel. Vægten er på sølle 14 gram. Skærmen kan bøjes op til 40 grader fra centrum, og den er yderst robust, hævder LG. Den tåler både at blive tabt samt at blive slået med en gummihammer uden, at den går i stykker.

OLED-masseproduktion

De første produkter med denne skærm indbygget kommer på det europæiske marked næste måned, meddeler LG. Disse produkter bliver fremstillet af en ikke-navngiven kinesisk producent, og om det rent faktisk vil være bøjeligt i sin endelige form er fortsat uvist.

Den langsigtede plan for LG er at videreføre de fleksible egenskaber til andre skærmtyper, deriblandt OLED-skærme. Både LG og Samsung planlægger at begynde masseproduktionen af fleksible OLED-skærme i slutningen af 2012.

Læs også: Fremtidens computer bliver usynlig

Læs artiklen på hardware.no

Tilmeld dig Tech og Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag.

Oversat af Janus Bødker.