Nu kan Windows 7 SP1 downloades

Microsoft har lagt kæmpeopdatering til Windows 7 ud på nettet.

Nu kan Windows 7 SP1 downloades. Se hvordan i det nedenstående. Fold sammen
Læs mere
Foto: HO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Microsoft har lagt opdateringspakken Service Pack 1 ud på nettet, og den gælder både for Windows 7 og Windows Server 2008 R2.

For Windows 7 er der tale om en samling af sikkerhedsopdateringer, både nye og de, som er blevet frigivet efter lancering af Windows 7, mens Server 2008 R2 får nye funktioner med denne opdatering, nemlig Dynamic Memory og RemoteFX.

Dynamic Memory er specielt velegnet til virtualiseringsfunktionen Hyper-V. Med Dynamic Memory skal brugeren kunne øge tætheden for en virtuel computer – det skal kunne ordnes med tilgængelige ressourcer, uden at det kommer til at gå ud over ydelse, skalérbarhed eller sikkerhed.

RemoteFX er en teknologi, som gør det muligt at virtualisere skærmkortprocessoren på serversiden. RemoteFX vil gøre det muligt for brugere som fjernarbejder på et Windows-skrivebord til at få en bedre grafikoplevelse i Windows. Teknologien understøtter alle programmer, inklusiv de 3D-baserede.

Før du installerer SP1

Det her bør du gøre, før du eventuelt installerer SP1 (her finder du også andre gode råd, som skal sørge for en vellykket installation af SP1).

  • Tag sikkerhedskopier af vigtige filer.
  • Sørg for at installere de seneste opdateringer via Windows Update, før SP1 installeres, så at de seneste driveropdateringer er på plads.
  • Sørg for at virusscanne din computer, før SP1 installeres.
  • Brug strømforsyning, hvis du installerer SP1 på en bærbar PC. PC'en skal genstartes efter installationen af SP1 – sørg derfor for at gemme dit arbejde, før du går i gang.
  • Det kan betale sig at lave en diskoprydning og defragmentering, før SP1 installeres, særligt hvis harddiskpladsen er begrænset.

Det bør lige nævnes, at det er muligt at fjerne installationsfilen til SP1 efter installationen, hvis der er behov for det for eventuelt at frigive lidt plads på harddisken. Det kan gøres via Start, Alle programmer, Tilbehør, Systemværktøj, Diskoprydding. Her skal du finde »Service Pack Backup Files«. Vær imidlertid klar over, at hvis du fjerner installationsfilerne til SP1, vil du på et senere tidspunkt ikke kunne eventuelt afinstallere SP1.

Problemer med enkeltprogrammer

Microsoft har lagt et notat ud, som meddeler, at enkelte programmer kan have problemer med SP1. Det drejer sig om programmer såsom IncrediMail Xe 2.0, Lenovo System Update, Ninja Trader 7.0, AlibreDesignExpress 9.2 og Ideazon Z Engine 2.5.0.29.

Microsoft mener, at sådanne problemer skal kunne fikses ved at genstarte den respektive computer. Hvis det ikke hjælper, opfordres de berørte brugere til at tage kontakt med udvikleren af det aktuelle program.

Donwload SP1

For en god ordens skyld bør det også nævnes, at en eventuel testversion af SP1 (beta eller lanceringsudgave) må afinstalleres, før SP1 installeres.

Den letteste måde at installere SP1 på er via Windows Update, men det er ikke sikkert, at opdateringen er tilgængelig til din PC, men vi har tjekket det lidt ud og i skrivende stund er SP1 klar til download via Windows Update. Et alternativ er at vente til den bliver installeret via automatisk opdatering af Windows, hvis denne funktion er aktiveret.

Læs også: Få overblik over din Internet-lagring

En alternativ downloadmetode er at downloade hele installationsfilen (2 GB), brænde den på en DVD og installere SP1 på den måde. SP1 til Windows 7 og Windows Server 2008 R2 kan downloades fra microsoft.com. Denne ISO-fil indeholder opdatering af alle mulige udgaver af Windows 7 og Windows Server.

Tryk på »Fortsæt« for at downloade ISO-filen. Før filen downlaodes, må Windows valideres. Det gør man ved først at downloade og køre valideringsværktøjet for derefter at kopiere valideringskoden, som dukker op, til vinduet for at fuldføre validering; (du får instrukser om denne proces på downloadsiden). Derefter er der ikke andet at gøre end at klikke på download-knappen. Du kan nu vælge at gemme filen, brænde den på en DVD og installere SP1 ved at køre setup.exe-filen fra DVD-en og følge instrukserne.

Læs også: Guide: Sikkerhedskopiering
Læs også: Guide: Sikkerhed

Denne artikel stammer fra Berlingske Media's norske søster-site, Hardware.no

Oversat af Stina Resting