Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
I fremtiden vil man kunne drikke vin uden risiko for at få fæle tømmermænd. Det hævder forskere ved University of Illinois og University of Berkeley.
Her har man nemlig fundet en ny måde at genmodificere gær på, som forhindrer stoffer, der fører til en tømmermænd, i at udvikle sig.
Resultaterne er blevet offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift »Applied and Environmental Microbiology«.
De amerikanske forskere vil udvikle en såkaldt »genkniv«, som nøjagtigt fjerner alle kopier af et gen i organismer med mere end to sæt kromosomer, såsom gær.
Det har indtil nu været meget vanskeligt at foretage ændringer i sådanne organismer, siger en af forfatterne, Yong-Su Jin, til University of Illinois’ hjemmeside.
Ud over at fjerne den ubehagelige eftervirkning af vinen - tømmermændene - har genteknologi ifølge forskerne også potentiale til at lave vin sundere.
Den nye metode vil faktisk gøre det muligt at øge indholdet af stoffet reservatrol i vin.
Reservatrol er en antioxidant, som flere forskere længe har tilskrevet en gavnlig virkning, for eksempel mener man, det kan beskytte kroppen mod hjerte-kar-sygdomme.
Ifølge forfatteren kan det nye gen øge mængden af Iven Reservatrol med 10 gange eller mere.