Nu kan du købe et elektronisk NemID

NemID er nu på gaden i elektronisk form. Det er "en lille smule hurtigere".

Sikkerheden er lige så god med nøgleviseren som med nøglekortet, lover DanID. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nu bliver nemID nemmere. Fra i dag kan du nemlig købe nøglekortet i elektroniske form, og det går under navnet ’nøgleviseren’.

Nøgleviseren er en lille, elektronisk nøglering, der efter et tryk på en knap viser det nøgletal, som giver adgang til bank- og borgeroplysninger.

Og man skal ikke længere lede efter de seks tal på papiret, som passer til de andre fire tal, man får oplyst på skærmen. Nu skal man blot indtaste de seks cifre, som nøgleviseren viser for at få adgang til de personlige oplysninger.

- Nøgleviseren er en lille smule hurtigere i bruge, fordi ledefasen forsvinder, siger Kommunikationschef Jette Knudsen, Nets DanID.

Man skal stadig oplyse de personlig brugeroplysninger.

Nøglerne varer tre til fire år

Nøgleviseren vil måske lette hverdagen for folk, der bruger rigtig mange nøgler.

Den elektroniske NemID har nemlig et uendeligt antal nøgler, men løber dog ifølge DanID tør for strøm efter 3-4 år, hvor man så må købe en ny.

Og nøgleviseren er ifølge DanID et ønskebarn.

- Det har været et ønske, der har været, lige siden vi startede. Nogle synes, nøglekortet var primitivt, og folk er trætte af at slide deres nøglekort op, siger kommunikationschef Jette Knudsen.

Nøgleviseren er personlig og passer kun til én konto. Den elektroniske form er ifølge DanID lige så sikker, som det nu en smule gammeldags nøglekort.

Den elektroniske nøgleviser koster 99 kr. og kommer i sort og hvid. Nøgleviseren er ikke gratis, fordi den ses som et supplement til nøglekortet. Nøgleviseren kan købes her.