Nu kan du endelig se Netflix i Linux

Ubuntu-entusiast og programmør har udviklet en uofficiel - men lovlig - Netflix-applikation, der for første gang gør det muligt at benytte video-tjenesten i Linux.

Netflix hævdede, at det var umuligt at få Silverlights DRM-understøttelse til at fungere i Linux. De tog fejl. Foto: I Heat Ubuntu Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Da Netflix blev lanceret i Norden for snart to måneder siden, pralede de af at være tilgængelige på stort set samtlige platforme.

Læs også: TV-krig i Danmark indledt

Da vi spurgte dem, hvorfor de ikke havde en Linux-klient, fik vi besked om, at de kæmpede med at få Microsoft Silverlight, som er den applikation, der kører Netflix' videoer, til at fungere på Linux-platformen. Netflix er afhængig af Silverlight på flere områder, blandt andet til at værne om kopibeskyttelsen (Digital Rights Management, DRM), og da hverken Silverlight eller noget lignende plugin med DRM er tilgængeligt til Linux, er det ikke muligt at streame videoerne.

Men på trods af at Netflix selv ikke har formået at benytte sig af Silverlights DRM på en Linux-distribution, så er der nu to udviklere, der har formået at klare opgaven. Manden bag hjemmesiden I Heart Ubuntu, Dave Andrews, og programmøren Erich Hoover slog sig sammen, og de har nu udgivet en lovlig og velfungerende version af Netflix til Ubuntu.

Benytter sig af WINE

Projektet begyndte i midten af november, da Dave spurgte sine læsere om hjælp til at lave en lovlig Netflix-version til Linux. Løsningen var at køre Firefox og Silverlight via Windows-virtualiseringsprogrammet WINE.

Læs også: Ny Ubuntu-udgave er fløjet fra reden

Det var dog ikke så nemt, som det måske lyder. De måtte udvikle en specialtilpasset version af WINE samt foretage en række småjusteringer for at få det hele til at fungere.

Flere uger, og mange timers arbejde, senere har de nu frigivet en stabil version af Netflix til Linux.

Sådan gør du

For at installere programmet og få det til at fungere, skal du indtaste følgende kommandoer i terminalen:

sudo apt-add-repository ppa:ehoover/compholio

sudo apt-get update && sudo apt-get install netflix-desktop

Så snart det hele er installeret, går du til øverste venstre hjørne på skærmen, hvor du åbner søgefeltet fra Unity-menuen og søger efter "Netflix". Applikationen bør nu dukke op, og herfra er det blot at klikke sig ind. Alt bør gå helt af sig selv og applikationen indlæses.

Log ind med din Netflix-konto og find den video, du vil forsøge at afspille.

Silverlight spørger dig nu, om du vil afspille DRM-beskyttet indhold. Klik "ja" og videoen bør begynde som normalt.

Hvis du vil lukke programmet, trykker du alt-F4. Tryk på F11 hvis du ikke ønsker at køre programmet i fuld skærm. Du kan læse hele den originale beskrivelse af programmet her.

Vi har fortsat ikke selv testet applikationen, men ifølge de fleste kommentarer på I Heart Ubuntu (samt på Hardware.no) ser det ud til at fungere fuldstændig smertefrit.

Læs den store test: Skal det være Netflix, TV2 Play, Viaplay eller en anden? (Kræver PLUS abonnement)

Læs artiklen på hardware.no

Oversat og redigeret af Janus Bødker.