Nu kan alle købe Google-briller i USA

Internetgiganten Google har nu gjort det muligt for alle amerikanere at købe selskabets intelligente briller, der tidligere har været sat til salg drypvist og dermed trukket en del hype.

Googles intelligente briller er drypvist blevet gjort tilgængelige for forbrugerne - typisk gennem særlig programmer eller som tidligere, da de blev sat til salg en enkelt dag. Nu har Google åbne for salget for alle i USA. Fold sammen
Læs mere
Foto: -

De intelligente briller fra Google, Google Glass, der fungerer som en slags forlængelse af smartphones og bl.a. kan tage billeder, sende beskeder og foretage andre internetopgaver, har længe været undervejs til handlen.

Tidligere i år valgte internetgiganten at sætte de intelligente briller til salg en enkelt dag, hvor det tidligere krævede en særlig indsats at få fingre i brillerne. Nu har selskabet imidlertid taget skridtet og gjort det muligt for alle at investere i Google Glass i USA til en pris på 1.500 dollar - svarende til cirka 8.170 kroner.

Det skriver teknologinyhedssiden The Verge, der meddeler, at Google har oplyst, at selskabet har meddelt, at det igen har opbygget sit lager af de intelligente briller. 

Da Google i april satte brillerne til salg en enkelt dag, lød det efterfølgende fra det amerikanske selskab, at efterspørgslen havde været overvældende, og at lagrene næsten løb tør for eksemplarer i den omgang.

Tidligere har de intelligente briller alene været tilgængelige alene for udvalgte personer, som er en del af Googles »Explorer Program« og har testet brillerne.

For omkring to år siden begyndte selskabet at tage imod de første anmodninger om at få adgang til Glass Explorer-programmet. Det resulterede i 2.000 bestillinger, mens yderligere 8.000 personer fik et par af de intelligente briller senere samme år. Siden da har selskabet flere gange gjort brillerne tilgængelig for mindre grupper gennem kampagner eller muligheder for, at personer i Exlorer-programmet kunne skrive venner og bekendte op på ventelister. I april valgte Google så at åbne en enkelt da for salget af brillerne for alle interesserede i USA.

Selv betegner Google ifølge The Verge også den nuværende åbning for indkøb for alle som en del af Glass Explorer-programmet - og ikke som en komplet forbrugerlancering af brillerne, som ventes at ske senere på året. Det er da fortsat også kun i USA, at det er muligt at indkøbe Google Glass.

Ifølge amerikanske Forbes er det da netop også en del af omtalen af Google Glass, at der har været begrænset adgang til dem, idet de kun er blevet leveret til personer, som er med i Explorer-programmet.

Ud over den eksklusivitet har de intelligente briller fra Google fået skyld for meget, siden de første gang begyndte at blive set på hovedet af folk i USA, selvom de endnu ikke er blevet officielt lanceret på markedet.

De er blevet kaldt »creepy«, fordi det er svært at gætte sig til, hvad der foregår bag skærmen i brillen. Det har sat gang i privatlivsdebatten, at de i virkeligheden kan optage, hvad de ser, uden folk ved det.

Google har da også gjort sit for at ændre på de forskellige kritikpunkter, der er kommet i forhold til brillerne. For nylig lancerede Google eksempelvis en ny etikette for brugen af brillerne, hvor de fordrer bærerne af dem til at være åbne og klar til at svare på spørgsmål om brillernes funktioner. Ligesom de bør respektere, at forbud mod brug af mobilkamera også gælder Google-briller. Og at de i øvrigt skal undlade at fremstå »creepy or rude« - aka. a »Glasshole«, som det lyder i et udsnit af etiketten.