Nu har Microsoft fjernet Start-knappen

Windows 8 mister ikonisk knap.

Foto: HO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Windows 8 er snart klar til betalancering, og nye billeder af opdaterede betaversioner dukker stadig op på nettet. Nu viser et billede af den nyeste version af Windows 8, en opgavelinje i bunden af skærmen, uden en startknap. Hvad er der sket?

Fra nyt design til enklere design

Vi har længe vidst at Windows 8 ville være et operativsystem til både tavlecomputere og computere, og man vil nemt kunne skifte frem og tilbage mellem det såkaldte "metro"-tilstand og traditionel visning.

I tidligere versioner vi har set af Windows 8 har både startknappen og startmenuen været som altid, men med et lidt anderledes udseende end vi har været vant til. Microsoft valgte at bruge metro-designet i startmenuen, hvilket gik lidt i vasken i forhold til resten af det traditionelle udseende, med blandt andet Aero-effekter.

I den sidste "Consumer Preview"-version af operativsystemet, build 8220, har de fjernet startknappen, selv om den opdaterede startlinje som blev introduceret i Windows 7, fortsat er intakt. Dermed ser det ud som om at startknappen, med sine 17 år i tro tjeneste, er fyret.

Slipper for at trykke

Selv om selve startknappen er væk, skal funktionaliteten være varetaget, ifølge kilder fra websitet The Verge. Hjørnet vi plejer at finde startknappen i, skal nu blive et såkaldt "hot corner", hvor man ikke behøver at trykke for at aktivere. På berøringsfølsomme enheder vil man antageligvis få adgang til startmenuen via et "swipe" i hjørnet.

Eftersom dette fortsat er i pre-beta-stadiet, kan det hænde at afgørelsen ikke er helt fastlagt endnu, og hvis nok mennesker savner den lille knap i venstre hjørne kan det hænde at Microsoft vil indføre den igen. Dette er selvfølgelig bare spekulationer, og nu hvor Microsoft først har fjernet knappen skal der nok en del til før de opretter den igen, skriver The Verge.

Læs også: Kom lettere på nettet med Windows 8

Læs artiklen på hardware.no

Tilmeld dig Tech og Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag.

Oversat af Alexander Almegaard