Nu går også Boxer i kamp mod Netflix

Bestyreren af det digitale sendenet, Boxer, går nu også i kødet på amerikanske Netflix. Det sker med en box.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kampen om danskernes sparsomme sofakartoffel-tid får nu endnu en deltager, der kaster sig hovedkulds ind i et frådende marked. Det er Boxer TV, der lancerer filmudlejningstjenesten Boxer Bio, hvor man kan leje film for priser, der ligger mellem 25 og 59 kroner.

Boxer tilbyder i forvejen TV-pakker a lá YouSee, men kan modtages ved hjælp af en stueantenne via det digitale luftbaserede sendenet, og kræver således ikke kabler. Vil man leje film hos Boxer Bio, skal man have fat i en særlig box, der kan håndtere såkaldt On Demand.

Med Boxers indtog på markedet for online filmleje, er pladen efterhånden helt fuld - for både Netflix, Viaplay, HBO, YouBio og også Stofa har meldt klar med tilsvarende løsninger, nogle dog efter Netflix-skabelonen, hvor man tegner et fast, månedligt abonnement for at få adgang til ubegrænset indhold.

Men det er blot et par af de nyere - for også Apple udlejer film via iTunes, og senest har Skype-stifterne Janus Friis og Niklas Zennström åbnet tjenesten Vdio, der bygger videre musiktjenesten Rdio. Vdio udlejer film efter samme skabelon som Boxer Bio.

Endnu er der dog ingen stensikre tal for, hvor mange danskere der reelt har tegnet abonnement på en sådan tjeneste. Forleden aflagde Netflix dog regnskab, og i den forbindelse kom det frem, at tjenesten havde scoret blot 7,14 mio. nye kunder på et år uden for USA - hvilket skal ses i forhold til, at tjenesten er lanceret i hele Latinamerika, Storbritannien, Skandinavien samt flere andre lande. I første kvartal kom en mio. nye kunder til uden for USAs grænser