Nu får din Mac også Airplay

Glem skærmkabler og opsætning. Alt du behøver er en enkelt knap.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Apples nye operativsystem, Mountain Lion, indeholder mange nye funktioner. Selvom det indtil videre kun findes i en betaversion, og først kommer på markedet til sommer, er det utrolig stabilt og mange af de nye tjenester fungerer, som smurt. Sidste uge tog vi et kig på den opdaterede version af App Store, som nu endelig har både applikationer og softwareopdateringer på et og samme sted.

Denne uge ser vi nærmere på Airplay-funktionaliteten, som er blevet integreret i Mountain Lion, og hvordan det fungerer i praksis.

Spejl dit billede

Airplay har længe været en kendt funktion for mange iPhone- og iPad-ejere. Airplay er en overførselsprotokol, som bliver brugt af Apple-enheder til at streame billeder og lyd trådløst til en Apple Airport eller Apple TV. Indtil videre har man været låst til iTunes, eller din iPhone eller iPad, hvis der skulle streames video, billeder og musik. Et alternativ var at jailbreake sit Apple TV, men for mange er dette ikke en nem løsning.

I Mountain Lion understøtter hele operativsystemet nu Airplay, og det er nemt at spejle hele skærmbilledet til et TV med tilkoblet Apple TV.

Sådan gør du

- Klik på æble-knappen i øverste venstre hjørne, og gå ind i systemindstillinger.
- Klik på skærm.

- Her kan du normalt vælge skærmopløsning, opdateringshastighed og lysstyrke, men i Mountain Lion er der en funktion mere. I bunden af vinduet kan du vælge "Airplay mirroring", som derefter vil spejle dit skærmbillede.

Når du har gjort dette, vil der ikke gå længe før billedet dukker op på TVet.

Det er også muligt at tilføje en genvej i menubaren i toppen af skærmen, så det er hurtigere at tilgå funktionen. Billedet viser hardware.no, som har flere Apple TV og kan vælge imellem dem med genvejen.

Begrænset billedstørrelse

I teorien er det ikke en stor funktion. Præsentationer vil gå som en leg, og hvis du for eksempel vil vise noget på internettet til en ven, på TVet, er det bare at trykke på en knap. Indtil videre er funktionen dog ikke helt i top. Det nuværende Apple TV understøtter kun en opløsning på 1280x720 pixel (720p), mens det billede vi sendte fra vores Macbook var på 1920x1080 pixel (1080p).

Resultatet var et lidt grumset billede og en lidt langsom respons på musen. Akkurat hvor meget forsinkelse der er tale om er svært at sige, men det tog et par forsøg at ramme knapperne.

Når Airplay-funktionen er aktiv vil ikonet i menubaren lyse blåt.

En smule forsinkelse

Da vi satte en YouTube-video, i fuld opløsning, på og sammenlignede de to skærmbilleder, blev det dårlige skærmbillede og den langsomme responstid mindre mærkbar. Selve billedet kørte flydende selvom det var en smule bagud. Billedet står ikke helt skarpt, men til en præsentation vil enkeltheden i opsætningen nok overskygge den lille forringelse i kvaliteten af billedet.

Det skal nævnes at både Apple TV og Macbook var på et trådløst netværk, og at vi har set bedre resultater selv hvis bare Apple TVet er koblet til med et kabel.

Nyt Apple TV

Inden Mountain Lion rammer markedet til sommer, vil det nye opdaterede Apple TV være på markedet. Det understøtter en opløsning på 1080p og har en hurtigere processor, som vil forbedre oplevelsen med hurtige respons og skarpere billeder.

Læs også: Kan Acer true Apples nye iPad?

Læs artiklen på hardware.no

Tilmeld dig Tech og Videns ugentlige nyhedsbrev - og få det hver torsdag.

Oversat af Alexander Almegaard.