Nu er der musik i Microsoft

Xbox Music ruller ud med 30 millioner numre til fast månedspris eller i styksalg i blandt andet Danmark.

Musik er et vigtigt våben i kampen om kunderne. Xbox Music, som også er tilgængelig i Danmark, er Microsofts våben mod bl.a. Apple. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Microsoft kaster sig ud i en direkte kamp mod Apples iTunes- og Amazons Cloud Player-musiktjenester ved at åbne sin egen, Xbox Music.

Den nye musiktjeneste kan bruges fra Microsofts spillekonsol, Xbox 360, ved at opdatere softwaren på den, og vil også være en del af pakken, når Microsoft 26. oktober lancerer nyeste udgave af sit PC-styresystem, Windows 8. Kort efter vil den også komme til Windows Phone, som er det styresystem, som alle Nokias Lumia-telefoner kommer med.

Der er reklamefri og ubegrænset adgang for 99 kroner om måneden, men man kan også købe én sang eller et helt album, så man ejer det.

Ud med Zune

Verdens største softwareselskab har i årevis forsøgt at rykke ind som underholdningscentral gennem sin Xbox, der siden lanceringen i 2005 har solgt i flere end 67 millioner eksemplarer. Men brugen af konsollen har ændret sig markant gennem det seneste halvandet år. I dag anvender brugerne 50-60 procent af deres tid på andre former for underholdning end de traditionelle spil.

Xbox Music erstatter Microsofts Zune-mærke, som har kæmpet for at konkurrere med iTunes. Xbox Music har sin egen musikbutik på nettet med flere end 30 millioner sange, hvilket er omkring fire millioner flere end i Apples iTunes. Xbox Music har også flere end 70.000 musikvideoer, som kun kan ses via Xbox-spillekonsollen.

Den nye musiktjeneste er tilgængelig i 22 lande, heriblandt Danmark, og Microsoft satser på også at få den ud i løbet af næste år i iOS-/Apple- og Android-verdenen til tavle-PCer og mobiltelefoner.