Vil du lytte videre?
Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.
Allerede abonnent? Log ind
Skift abonnement
Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.
Hov, giv os lov at afspille podcasten. Den er klar, når du har klikket ‘Tillad alle’
Selv om Danmark hører til blandt de mest Facebook-glade nationer i verden, er der noget, der tyder på, at vi også er i fuld gang med tage det sociale job-netværk Linkedin til os. I slutningen af september åbnede Linkedin for en dansksproget udgave af netstedet, og siden er hele 100.000 brugere kommet til.
Dermed runder netværket nu en million danske brugere, oplyser Linkedin til B.dk.
Mens knap tre mio. danskere har en profil på det sociale netværk Facebook, er Linkedin vokset støt og roligt gennem årene - og den vækst er eksploderet de sidste par måneder. Linkedin har vist sig at have mere aktivitet, jo værre jobsituationen ser ud - og oprettelse af en profil på det sociale CV-baserede netværk er således næsten obligatorisk når man melder sig i køen af dagpengemodtagere.
Færre potentielle end Facebook
Fordi Linkedin fortrinsvist henvender sig til erhvervsaktive danskere, er det potentielle antal danske profiler noget mindre end hos Facebook, der har mere karakter af digitalt forsamlingshus - og Linkedin er således også baseret på en meget anderledes forretningsmodel. Selskabet tjener delvist sine penge på rekrutteringsydelser til virksomheder, dels på premium-profiler - og som nyt fra i dag også på danske annoncer.
En undersøgelse foretaget af rekrutteringshuset Ballisager har tidligere vist, at Linkedin er lige så anvendt som Googles søgemaskine, når virksomhederne leder efter kandidater til et givent job. Facebook bruges kun i rekruteringsøjemed af hver tredje arbejdsgiver.
Mens Facebook fortrinsvis bruges til deling, billeder og sniksnak, er det CVet er der omdrejningspunkt for ens profil på Linkedin, og deling af digitalt materiale er meget begrænset.