Nordea skuffer… desværre!

Jeg havde personligt glædet mig Nordeas lancering af deres mobilbank...

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Jeg vil koncentrere mig om hovedfunktionen i Nordeas nye app, nemlig at levere en mobil løsning til det, jeg kender fra min netbank på computeren: en oversigt over konti, kontobevægelser, mulighed for overførsler m.m. Layout og design vil jeg undlade at kommentere på.

Forventninger og behov er forskellige. Personligt forventer jeg ikke den ”fulde pakke”, når jeg tilgår min netbank via iPhone. Egentlig har jeg kun et ønske om to hovedfunktioner, som så til gengæld skal fungere uden bøvl og unødvendige trykkerier. Jeg vil hurtigt og let kunne overføre penge. Eksempelvis hvis jeg er ude at spise med nogle venner, og regningen skal deles. Jeg vil kunne tjekke mine kontobevægelser. Hvis jeg er på ferie, vil jeg gerne følge med i mine udenlandske VISA-køb. Interaktionen med disse to funktioner skal efter min mening være så let som klø sig selv i nakken.

Nogle vil også gerne kunne betale regninger og girokort, men det vil jeg nu lige så gerne gøre på min computer. Der vil i min verden sjældent være en praktisk fordel ved at gøre det i toget på vej hjem, eller mens jeg står i kø i Fakta.

NemID gør det sværere

Som overskriften afslører, leverer Nordea desværre ikke en tilfredsstillende løsning, og for at skære ind til benet ligger det altoverskyggende problem i sikkerhedskontrollen, når jeg vil logge ind og overføre penge – nøglefunktionerne! Som en efterhånden erfaren smartphone-bruger (iPhone) forventer jeg, at app's frem for alt er lette at gå til og understøtter det format, de nu engang er udviklet til. Med andre ord skal kompleksitet med få undtagelser være på et minimum i en app som eksempelvis Nordeas. Når interaktionen bliver for omstændig, gider jeg simpelthen ikke, det skal være betydeligt lettere og mere intuitivt end at åbne min computer. Det er det bare ikke.

Når jeg vil logge på, kræves der et bruger-id, som enten kan være mit cpr-nr. eller nemID-nr.. Derudover skal jeg bruge en såkaldt mobilbankkode, som findes på min "rigtige" netbank. Herefter skal jeg logge på med mit nemID, som jeg kender det fra computeren. Så er jeg inde og kan nu se mine konti og kontobevægelser. Efter min mening skal det være betydeligt lettere at komme til dette punkt. Jeg er klar over, at sikkerheden har en høj prioritet hos bankerne, men det nytter da ikke at have en super sikker løsning, hvis ingen orker at benytte sig af den. Sikkerheden er vigtig, men den skal ikke være på bekostning af brugervenligheden!

Jeg vil til dels kunne acceptere denne besværlige log-in procedure, hvis det blev ved det. Sådan er det desværre bare ikke. Jeg skal gudhjælpemig have nemID op ad lommen igen (jeg er digitaliseret, så jeg har et fint billede af mit nemID på min iPhone:) for at lave en overførsel. Jeg kan ikke se, hvorfor det er nødvendigt med en unik kode for at godkende en overførsel. I Nordeas almindelige netbank godkendes overførsler med min "egen" kode - simpelt og hurtigt. Hvorfor må jeg ikke det på min iPhone?

Log-in og godkendelsesprocedurerne ødelægger ud fra min opfattelse brugbarheden af Nordeas app.

Nordeas app er gratis og kan hentes i Apples App Store og Android Market.