Nokias nye toptelefon får metalkant

Lumia 925 må undvære den trådløse strøm for at blive slankere men kommer først til Danmark før jul.

Den nye Lumia 925 har metalkant i aluminium men ikke trådløs opladning som forgængeren, Lumia 920. Foto: Nokia Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nokia har sendt en slankere udgave af sin et år gamle toptelefon på gaden.

Lumia 925, som blev præsenteret i London tirsdag morgen af den pressede, finske mobilgigant, er lidt lettere end Lumia 920, som hidtil har været topmodellen, fordi den trådløse opladning er blevet fjernet. Den er nu i metal og har fået et kamera, som kan tage ti billeder på én gang. Lumia 925 kommer på markedet i juni og vil koste omkring 4.500 kroner.

Først til Danmark til jul

Nokia kæmper en hård kamp for at klemme sig ind mellem Samsung og Apple, der sidder solidt på smartphonemarkedet, hvor pengene ligger. Men på et år har Nokia ifølge analysehuset Gartner mistet omkring fem procent af verdens mobilmarked.

Lumia 925 har en skærm på 4,5 tommer, et kamera med en opløsning på 8,7 megapixler bagpå og 1,2 megapixler fortil og er i aluminiumsramme i modsætning til de øvrige Lumia-telefoner, der er i plastik. Der er 16 gigabyte lagerplads.

Lumia 925 er 8,5 mm tyk og 139 gram lettere end Lumia 920, der har et år på bagen. Den nye model vil også blive solgt i Europa foruden i USA og Kina. Salget begynder i Storbritannien, Tyskland, Italien, Spanien og Kina i juni, men først i fjerde kvartal vil Lumia 925 nå til Danmark.

Nokia-aktien dykkede

Modtagelsen af den nye telefon var afdæmpet. Nokia-aktien faldt med 3,40 procent på børsen i Helsinki og med 2,61 procent i Stockholm.

Nokia lancerede i sidste uge den billigere Asha 501-telefon til udviklingsmarkederne, som dermed får en billigere telefon med en række af de mere avancerede funktioner, som man ellers kun finder i smartphonetelefoner. Samtidig blev en Lumia 928-telefon til det amerikanske marked vist klar.