Nokia går efter kamerafolket med ny Lumia

Mobilproducenten Nokia satser på mobilfolkets lyst til at fotografere bedre med mobilen. Den ny Lumia 1020 bemærkes for et avanceret kamera med 41 megapixel sensor.

Nokias nye model i Lumia-familien, Lumia 1020, kommer med et 41 megapixel kamera, viste præsentationen af den nye smartphone i New York torsdag. Foto: Justin Lane / EPA / Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN LANE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det finske mobilselskab Nokia går med det nye medlem af Lumia-familien efter den del af mobilfolket, der gerne vil kunne tage bedre billeder med mobiltelefonen.

Den nye Lumia 1020, som blev præsenteret torsdag i New York, kommer med et 41-megapixel kamera - og er den finske mobilproducents nye forsøg på at hale ind på konkurrenterne Samsung og Apple, der dominerer smartphonemarkedet.

I blogmiljøet var reaktionen ifølge nyhedsbureauet Reuters meget positivt, og den nye Lumia 1020s kamera bliver betegnet som det bedste på markedet hidtil. Nokia beskriver selv i præsentationen Lumia 1020 som næste skridt på en mission om at gøre det nemmere at tage bedre billeder med mobiltelefonen, der er udstyret med 41-megapixel kamera sensor.

Fotografering i top tre

Jo Harlow, der er chef for Nokias afdeling for smartphone, henviser ifølge Reuters til den stigende interesse for at tage billeder og videoer og dele dem med andre som et tegn på et ønske hos forbrugerne om bedre kameraer i mobiltelefoner.

»At tage billeder er i top tre over ting, folk bruger deres smartphone til. Det er en relevant funktion at have fokus på. For at skille sig ud her, er man nødt til at differentiere sig på det felt,« siger Jo Harlow ifølge Reuters.

Et indbygget kamera med 42-megapixel overstiger da også de kameraer, der er indbygget i Apples iPhone 5 og Samsungs Galaxy S4 Zoom, der er på henholdsvis 8 og 16 megapixel.

Til Europa til efteråret

Den nye Lumia-smartphone kører som de tidligere modeller i samme familie på Microsofts Windows Phone-styresystem. I USA vil mobilen blive solgt i via teleoperatøren AT&T fra 26. juli til prisen 299,99 dollar - svarende til godt 1.700 kroner - sammen med et abonnement på to år.

Lumia 1020 vil til efteråret blive lanceret på andre markeder - både i dele af Europa og i Kina, men det fremgår ikke, hvornår danske forbrugere vil kunne få fingre i mobilen.

Hos IT-analysevirksomheden IDC beskriver John Delaney, vicedirektør på området mobilitet, netop Lumia 1020s nye kamera som den nye funktion, der skiller sig positivt ud i den nye smartphone.

»Den nye telefons »stand-out feature« (funktion der skiller sig ud, red.), er et avanceret kamera med 41 megapixel sensor, optisk zoom og en line med mekanisk billedstabilisering, der gør det muligt at få skarpe og klare billeder i svagt lys,« skriver John Delaney i en kommentar til Nokia-præsentationen, hvor han samtidig påpeger, at der imidlertid skal mere til end avanceret teknologi for at få succes på mobilmarkedet.

I den forbindelse henviser han til Nokias lancering af 808 PureView for et års tid siden, der også havde et 41-megapixel kamera, men for alvor ikke greb fat i markedet.

Den telefon kom med styresystemet Symbian, som Nokia nu har valgt at opgive for at lægge sin fremtid i Microsofts hænder med Windows Phone-telefoner.

TV: Denne smartphone skal redde Nokia