Nokia-fans amok over Microsoft-ægteskab

Den officielle blog koger af vrede fra Nokia-brugerne, der lufter deres skuffelse over ægteskabet.

Nokias topchef, Stephen Elop (til venstre), og Microsofts ditto, Steve Ballmer, efter den fælles præsentation af samarbejdet i London fredag formiddag. Footo: Leon Neal, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: LEON NEAL
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er vrede, raseri, frustration og ubeskrivelige mængder af brok og banden-og-svovlen fra brugerne på Nokias officielle blog oven på offentliggørelsen af samarbejdet med Microsoft.

På bare ganske få timer har brugerne skrevet tusindvis af vrede kommentarer til de mange nyheder om samarbejdet, Nokia har lagt på bloggen.

Brugerne er især frustrerede over, at Nokia kaster sig selv i grams til netop Microsoft, som mange lader til at hade som pesten. Samtidig er der stor skuffelse over, at Nokia vrager sit kendte Symbian-system, som er populært i særligt Europa og Asien - og endelig havde en stor andel af brugerne håbet på, at dagens offentliggørelse ville handle om Nokias hyperavancerede MeeGo-system, ikke om Microsoft.

"Hvis vi havde villet have en Windows Phone 7-telefon, havde vi købt en Windows Phone 7-telefon," skriver en bruger, mens flere undrer sig over, hvorfor Nokia gifter sig med Microsoft, når Windows Phone 7 ikke sælger.

Ved årsskiftet havde Nokia solgt fem millioner enheder med sit nye Symbian^3-system, altimens Microsoft kun havde solgt under to millioner Windows Phone 7-telefoner, selv om de to systemer er blev født samtidig.

Det får flere brugere til at kalde samarbejdet en "episk fejltagelse" - og flere brugere, der ellers havde bestilt eller netop købt en Symbian^3-telefon, har nu aflyst orden eller erklæret, at de vil returnere deres nyindkøbte N8-telefoner.

Enkelte af de groveste kommentarer erklærer sågar, at Stephen Elop er en trojansk hest, som Microsoft har placeret i den finske virksomhed.

Nogle af brugerne erklærer, at Nokia burde have satset på Googles Android, indtil deres eget MeeGo var klar - men man skal lede længe for at finde en fan af Microsofts Windows Phone 7-platform.

Følg selv med i den heftige og til tider meget emotionelle debat på Nokias blog, hvor vi på forhånd skal advare om, at nogle af skribenterne anvender usædvanligt uhøviske vendinger.