Nokia allerede klar med ny topmodel

Den yderst iøjnefaldende gule Lumia 920 får nu en storebror, bekræfter selskabet. Dermed fik Lumia 920 blot et halvt år som flagskib.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Der er fortsat fuldt knald på smartphonekapløbet - og et halvt år som topmodel var tilsyneladende rigeligt for Nokias meget karakteristiske Lumia 920, der nu får en storebror. Det sker efter kun seks måneder på markedet og understreger både, hvor hurtigt udviklingen bevæger sig, men også hvor travlt Nokia har med at indhente de markedsandele, selskabet har tabt siden iPhonen blev lanceret i 2007.

Den nuværende topmodel, moppedrengen Lumia 920 kom på markedet i november og december sidste år, og har bidraget til at give den pressede finske mobilgigant lidt hårdt tiltrængt momentum og et let stigende styksalg af selskabets Windows Phone 8-baserede smartphones, der i sidste kvartal solgte 5.6 mio. enheder.

Vaks amerikaner

I forvejen havde Nokia inviteret til en presseevent den 14. maj, men henover weekenden var der en vaks amerikaner, der spottede en reklame for den kommende Nokia topmodel, som nogen af uvisse årsager havde sat op i USA, selv om telefonen end ikke er lanceret endnu. Siden er også en annonce i magasinet Vanity Fair dukket op, og Nokia har selv lanceret et site, der bærer et billede af telefonen.

Umiddelbart er der ikke sluppet detaljer ud, men der gættes flere steder på, at telefonen vil være på størrelse med Lumia 920, men dog forsynet med bedre kamerateknologi i form af Nokias såkaldte Pureview-teknologi. Ud fra billederne at dømme, er der ikke væsentligt ændret på designet.

Den senere tid er det især Samsungs Galaxy S4, HTCs One og Sony Xperia Z, der er løbet med opmærksomheden, så timingen kan tolkes som et forsøg på at løbe med noget af konkurrenternes opmærksomhed