Nintendo venter dårligere salg

Den japanske spillekonsolproducent håber på julemirakler med den nye Wii U-konsol, som får premiere om nogle uger.

Nintendos nye spillekonsol, Wii U, kommer i handelen om få uger. Arkivfoto: Phil McCarten, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Bagmændene bag Wii-spillekonsollen har det hårdt og vinker nu farvel til næsten halvdelen af de penge, som de troede ville komme i kassen inden regnskabsårets udgang.

Japanske Nintendo er hårdt ramt af såvel vigende salg som af den stærke japanske yen, som gør japanske produkter langt dyrere i udlandet. Og nu bliver forventningerne til overskuddet for i år næsten halveret. Nintendo kører med forskudt regnskabår, som slutter 31. marts. Hvor selskabet i juli forventede at nå 35 milliarder yen (2,51 milliarder kroner) i driftsoverskud, er der nu kun udsigt til 20 milliarder yen.

Regnskabet for eftersommeren - juli-september - viste et driftsunderskud på 18,8 milliarder yen, og selv om det er mindre end de minus 19,6 milliarder yen for et år siden, er det stadig ikke godt.

Julemirakel ønskes

Nintendo håber på, at den nye spillekonsol, Wii U med en skærm på 6,2 tommer og digital pen, kan udrette små julemirakler. Den får verdenspremiere i USA 18. november og er den første nye konsol fra Nintendo, siden Wii for seks år siden revolutionerede markedet for TV-spillekonsoller. I mellemtiden er konkurrencen dog blevet øget væsentligt fra især tavlecomputere og spil på mobiltelefonen, og alle de store producenter af spillekonsoller - Sony med Playstation, Microsoft med Xbox 360 og Nintendo selv - har været hårdt ramt af et vigende salg.

Nintendo meddelte onsdag, at selskabet forventer, at der med udgangen af marts 2013 vil være solgt 5,5 millioner Wii U-maskiner. Til gengæld vil salget af den håndholdte 3DS nok kun nå 17,5 millioner styk, en million færre end hidtil ventet.

Nintendo-aktien er i indeværende regnskabår faldet med 17 procent.