Nintendo på vej med ny spillekonsol: Nu løfter de sløret for helt nye detaljer

Nintendo Switch. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT

Japanske Nintendo har løftet sløret for nye detaljer omkring deres nye spillekonsol Nintendo Switch, der lanceres i foråret.

Det skriver The Mirror.

I 1980'erne og især i 1990'erne var japanske Nintendo den ukronede konge af videospil, hvor konsoller som Super Nintendo, Game Boy og Nintendo 64 hittede verden over. Senere kom konkurrenterne fra japanske Sony og amerikanske Microsoft til fadet med henholdsvis Playstation og Xbox, som sidenhen har været alvorlige konkurrenter til Nintendo.

Men Nintendo ønsker nu at indtage konsoltronen igen med den kommende spilkonsol Nintendo Switch, som blev annonceret tilbage i oktober sidste år. Dengang var det småt med detaljer omkring det nye produkt, men nu er der endelig kommet nyt om Nintendo Switch.

I en præsentation har Nintendo afsløret, at udgivelsesdatoen for deres nye konsol bliver den 3. marts i år. I hvert fald i hjemlandet Japan, i USA, Canada og større europæiske lande, inklusiv Storbritannien. Det vides dog endnu ikke, om udgivelsesdatoen også er gældende for Danmark.

På forhånd har Nintendo dog allerede afsløret, at konsollen, som navnet Switch også indikerer, både kan bruges ude og hjemme. Det fungerer på den måde, at man i hjemmet har en såkaldt dockingstation forbundet til sit fjernsyn. Dertil medfølger en såkaldt controller, som spillene styres med, ligesom det kendes fra tidligere konsoller. Men det nyskabende består så i, at man har mulighed for også at medbringe konsollen, når man er på farten, og spille de spil, man har derhjemme, når man er ude.

Dermed opstår selvfølgelig også et spørgsmål om batterilevetid. Her har Nintendo meldt ud, at man regner med at konsollen kan holde batteri fra to og en halv time og helt op til seks timer, alt efter hvilket spil, der spilles.

Nintendo har ligeledes løftet sløret for, hvor meget den nye konsol kommer til at koste. Indtil videre er det dog udelukkende priser for det japanske samt nordamerikanske marked. På den anden side af Atlanten kommer Nintendo Switch til at koste 299,99 dollars, svarende til omkring 2100 danske kroner.