Netflix opruster i kampen mod HBO

Næste år vil den populære videotjeneste sandsynligvis lancere dobbelt så mange egenproducerede serier, som de kommer til i år, fortæller indholdsdirektøren.

Ted Sarandon, der er ansvarlig for indholdet på Netflix, under tjenestens lancering i Norge i efteråret. Foto: hardware.no
Læs mere
Fold sammen

Den amerikanske videotjeneste Netflix planlægger at blive det nye HBO - der er USAs mastodont inden for produktion af TV-serier med blandt andet »Game of Thrones«, »The Sopranos« og »The Wire« - og derfor satser de stort på egenproducerede serier som »House of Cards« med Kevin Spacey, »Hemlock« samt fjerde sæson af kultserien »Arrested Development«.

Læs anmeldelse: Dødbringende politisk ambition (House of Cards)

Ted Sarandos, der er indholdsdirektør for Netflix, talte for nylig med The Hollywood Reporter om den populære tjenestes fremtid. Hvis alt går efter planen vil der være langt mere originalt indhold på Netflix allerede fra næste år.

I år har Netflix premiere på mindst fem TV-serier, og ifølge Sarandos bliver det tal sandsynligvis fordoblet i 2014.

Det vides endnu ikke med sikkerhed, hvilke serier, der dukker op næste år, ud over »Narcos«, der handler om den colombianske narkobaron Pablo Escobar, samt sci-fiserien »Sense8«. Sidstnævnte serie bliver produceret af Wachowski-søskendeparret Lana og Andy, der er kendt fra The Matrix, samt J. Michael Straczynski, der står bag Babylon 5. Manden bag »The Office« og »Extras«, Ricky Gervais, er i øvrigt til efteråret klar med serien »Derek«, der kan streames på Netflix fra september.

Håber på mere Arrested Development

Netflix sparer da heller ikke på pengene i serieproduktionen, og det påstås, at House of Cards koster 26 millioner kroner per afsnit.

Sarandos afviser imidlertid fuldstændig dette beløb. Han indrømmer dog, at det ikke er nogen billig industri, de har bevæget sig ind i - men at det er det hele værd.

»Hvis vi skal satse på originale serier, og det ikke lykkes, så skal det ikke være fordi, vi ikke forsøgte hårdt nok eller ikke var ambitiøse nok,« siger indholdsdirektøren til Hollywood Reporter, og han slår fast, at den eneste undskyldning, han accepterer, er, hvis det simpelthen var en dårlig ide.

Sarandos kommenterede også på, om vi kan forvente en femte sæson af Arrested Development, der på dansk hedder »Familie på livstid«, og han holder alle muligheder åbne. Problemet er logistik, fortæller han, da samtlige skuespillere arbejde på fuldtid, og fjerde sæson blev lavet, når de havde tid tilovers.

»Men vi vil meget gerne gøre det igen. Derudover har vi også drøftet en film baseret på serien,« afslører Sarandos ifølge The Verge.

Nedenunder kan du se en trailer for den nye sæson af Arrested Development, hvis samtlige 15 afsnit blev lagt på Netflix i søndags:

Læs også: Netflix vandt det første slag om streaming

Læs artiklen på hardware.no

Oversat og redigeret af Janus Bødker.