Når en finger kommer på krogen

En fisketur med familien eller gode venner er noget vi danskere rigtig nyder, men somme tider brydes idyllen, når det ikke er torsken, men derimod en finger, der kommer på krogen. VIDEO: Forholdsregler hvis en finger kommer på krogen

Fakta: Fiskekrog i fingeren

Det er en meget smertefuld affære at få en fiskekrog i fingeren, men der er ingen grund til at gå i panik og tilkalde ambulance med blå blink.

Førstehjælpen er ganske enkel. Krogen skal ud. Klip modhageren af og træk forsigtigt krogen baglæns ud - altså samme vej ud som den kom ind.

Er såret mere en ½ cm dybt (hvis krogen er mere end en ½ cm inde) bør man overlade indgrebet til det professionelle personale på vore skadestuer - eller egen læge. Rens såret omhyggeligt med en sæbespåneblanding og sæt et plaster på. Husk at tjekke, hvornår du sidst har fået en stivkrampevaccination.

Langt de fleste børn får vaccinationen via Børnevaccinationsprogrammet og er dermed fuldt dækkede, men voksne, der ikke har fået en stivkrampevaccination indenfor de sidste 10 år bør se at få det gjort.

Det er slet ikke så slemt.