Mozilla udvikler sit eget operativsystem

Mozilla udvikler nu et webbaseret operativsystem til mobile enheder.

Mozilla vil også være med blandt operativsystem-udviklere og kommer nu med eget bud: B2G. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Google har allerede skabt sit eget webbaserede operativsystem, Chrome OS, og nu forsøger Mozilla sig med et lignende projekt under navnet Boot to Gecko (B2G). Det nye operativsystem er baseret på browsermotoren Gecko fra Firefox.

Ligesom Chrome OS er det nye B2G kun i stand til at afvikle webapplikationer, men nye API'er skulle betyde, at programmerne kører lige så hurtigt som lokal software.

Mozilla-udvikleren Andreas Gal fortæller i en meddelelse med overskriften »Booting to the Web«, at man vil udvikle interfaces til telefoni, sms, kamera, USB, Bluetooth, NFC og andre funktioner på mobile enheder.

B2G bliver også open source

Mozilla lover, at operativsystemet skal bygge på anerkendte webstandarder, og det bliver frigivet som open source ligesom organisationens andre projekter.

Det er primært rettet mod håndholdte og tavlecomputere, hvor det bliver en konkurrent til iOS, Android og Windows Phone 7. I første omgang vil udviklerne sigte mod enheder med Nvidia Tegra 2-platformen.

Indtil videre befinder operativsystemet sig kun i idefasen, men udviklerne håber at samle støtte til projektet og få flere til at deltage i udviklingen af det nye operativsystem. Der er ikke nogen tidsplan for, hvornår det nye web-operativsystem skal være færdigt.

Læs artiklen på ComON.dk