Min personlige koncertkalender

Er du også til live musik med dine yndlingskunstnere, men overså at de spillede koncert i går? Songkick sørger for, at du aldrig går glip af en koncert igen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Songkick er oprindeligt et populært website, der samler kunstnere og deres kommende koncerter. Nu har de også lanceret en gratis app til iPhone og iPod Touch, som giver mig min personlige koncertkalender lige i hånden.

Første gang jeg åbner app’en begynder magien: Songkick scanner automatisk itunes biblioteket på min iPhone, for at give mig min personlige kalender over kunstnere, jeg har i mit bibliotek. Som bruger skal jeg vente på at scanningen er overstået, og det er tydeligt, at der er tænkt over at gøre denne proces så smertefri som muligt. Designet giver mig en lille fin brugeroplevelse med en lækker visuel animation, der indikerer at Songkick arbejder på højtryk for mig. Det giver mig en klar fornemmelse af, at der sker noget, som er værd at vente på.

Efter 20 sekunder er mit musikbibliotek scannet og Songkick åbner op for alle sine herligheder. Jeg får en liste over kunstnere, der har planlagt koncerter i nærheden af mig. Jeg er dog ikke begrænset til koncerter i min fysiske nærhed. Skal jeg fx på en weekendtur til Berlin, kan jeg tilføje byen til Songkick, som straks tilføjer koncerter i Berlin til mine lister. Det giver mig et helt nyt redskab til at vælge rejsetidspunkt for weekendture – jeg kunne jo lige udskyde turen 14 dage, så jeg kan opleve Motörhead levere spade på scenen i Berlin.

Songkick leverer ikke kun koncertlister over kunstnere i mit musikbibliotek. Jeg kan også se alle planlagte koncerter for hver by, jeg har tilføjet. Finder jeg et band, jeg gerne vil have fremtidige koncertinformation om, tilføjer jeg blot bandet til mine kunstnere.

Vælger jeg en specifik koncert i app’en er google maps integreret, så jeg kan se hvor spillestedet ligger. Jeg kan også notere, at jeg skal med eller overvejer koncerten, og så ryger den automatisk ind i oversigten over mine planlagte koncerter. Billetter kan også købes via Songkick, men jeg ryger over på et mobilt website for billetudbyderen, som ikke giver mig helt den samme lækre brugeroplevelse. Det er dog et plus, at websitet åbner inde i app’en og ikke sender mig ud til Safari browseren.

Songkick er lækker og indbydende at se på, og der er kælet for de grafiske elementer, som er specielt designede til app’en. Samtidig er der taget udgangspunkt i designet på Songkicks website, så jeg som bruger får fornemmelsen af, at det er en og samme service.

Desværre halter Songkick lidt når det gælder om at luge ud i sit ukrudt. Mit musikbibliotek afspejler desværre ikke udelukkende musik, jeg gider at lytte til. I et svagt øjeblik har jeg downloadet et kompilations album fra iTunes med en håndfuld forskellige kunstnere, jeg ikke har lyst til at beskæftige mig yderligere med. Alle disse er inkluderede i mine koncertlister, og der er ikke nogen nem og hurtig måde at slette uønskede kunstnere på. Det tager generelt for mange tryk at slette dem.

Vil du have en liste over cremen af dit musikbibliotek, må du derfor væbne dig lidt med tålmodighed, når du skal rydde ud.

Trods dette er Songkick blevet min tro følgesvend og en hurtig indgang til den musikalske live scene omkring mig. 5 stjerner herfra.

Link til App Store