Millioner af hospitalsdata stjålet

Angiveligt står kinesiske hackere bag tyveri af 4,5 millioner menneskers personlige oplysninger.

Det er lykkedes angiveligt kinesiske hackere at trænge ind i et større, amerikanske hospitalssystem og kopiere 4,5 millioner menneskers personlige data. Arkivfoto: Iris/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

4,5 millioner amerikaneres personlige oplysninger er blevet stjålet efter et sandsynligvis kinesisk hackerangreb på en større gruppe af hospitaler.

Hackerne brød ind mellem april og juni og har stjålet oplysninger med patienternes navne, adresser, fødselsdatoer, telefonnumre og sygesikringsnumre. Dem kan de bruge som falske identiteter, så de kan agere i andres navn og f.eks. åbne falske konti og bestille varer.

Hackerangrebet ramte Community Health Systems, som driver hospitalskæden med 206 hospitaler i 29 amerikanske delstater, og hospitalerne er nu i færd med at underrette de berørte patienter om, at deres oplysninger er blevet kopieret, efter at det lykkedes hackerne at installere spionsoftware på hospitalssystemet.

Kinesiske hackere mistænkt

Ifølge britiske BBC menes hackerangrebet at være sket fra Kina, fordi visse dele af fremgangsmåden minder om, hvordan en velkendt kinesisk hackergruppe, APT 18, arbejder. Det amerikanske forbundspoliti FBI er i færd med at undersøge, hvad der er sket.

Tilsyneladende er hverken kreditkortoplysninger eller oplysninger fra patientjournaler blevet stjålet.

I maj blev fem kinesiske militærpersoner anklaget af de amerikanske myndigheder for at stå bag hackerangreb mod amerikanske virksomheder. Kina har afvist beskyldningerne.