Microsofts første Android-telefon er klar

Nokia X2 kommer til juli og vil have Opera som standardbrowser.

Nokia X2 ligner umiddelbart de mange Windows-telefoner men er den første Android-telefon, efter at Nokia blev overtaget af Microsoft. Foto: Nokia Fold sammen
Læs mere

Det blev ikke en enlig svale lige før lukketid, da Nokia i februar lancerede sine første Android-telefoner. Den nye ejer, IT-giganten Microsoft, fortsætter linien med lanceringen af den nye Nokia X2-smartphone.

Den 4,3 tommer store Nokia X2 er således den første Android-telefon produceret af Microsoft, som i april overtog den finske mobilgigant Nokias mobilproduktion.

En blanding af Android og Microsoft

Nokia X2, som kører på Googles styresystem Android 4.3 og er udstyret med et kamera i en opløsning på fem megapixler, kommer i handelen i juli til en pris på 99 euro, hvilket er ti euro mere end forgængeren, men skærmen er så også 0,3 tommer større og det indre maskineri opgraderet. X2 fortsætter ad samme spor som de første Nokia X-telefoner, som blev præsenteret på verdens største mobilmesse, Mobile World Congress, i Barcelona i februar.

Det betyder, at Microsoft-tjenester som Outlook.com, Skype og OneDrive-netlagertjenesten og Nokia-applikationer som Here Maps blandes med traditionelle Android-applikationer, og at man f.eks. også kan hente Microsofts søgemaskine Bing som applikation samt notetagningsprogrammet OneNote. Microsoft har overraskende valgt at gøre norske Opera til standardinternetprogrammet. Opera har ry for at være en særdeles hurtig browser og har derfor vundet et stort brugerpublikum i mobilverdenen.

X2 er bygget til at kunne rumme to SIM-kort, så man ikke længere behøver to fysiske mobiltelefoner, hvis man både har et privat mobilabonnement og en arbejdsmobiltelefon. Designet ligner de øvrige Nokia-telefoner fra Windows-verdenen. Farverne er de sædvanlige, kraftige signalfarver.

Android dominerer aldeles

Da de første Android-telefoner fra Nokia blev vist frem lige før Microsofts overtagelse, var alle spændte på, om det også blev de sidste. Microsoft har sammen med Nokia kæmpet for at gøre sit Windows Phone-styresystem gældende på mobilmarkedet, der domineres aldeles af netop Android. Over 80 procent af alle nyproducerede mobiltelefoner i verden kommer med Android, hvor lidt under 13 procent leveres med Apples iOS og kun tre-fire procent med Windows Phone, hvoraf Nokia er langt den største producent med over 90 procent af alle Windows Phone-telefoner.

Nokia X-serien skal forsøge at få fat i de kunder, der synes, at en Windows-telefon er for dyr, selv om Nokia også er begyndt at producere billigere Windows-telefoner.

De første tre Android-telefoner fra Nokia hedder Nokia X, Nokia X+ og Nokia XL. Opdateringen til dem vil også gøre Opera til standardbrowser.