Microsoft raser: Vi bliver »scroogled«!

Vicedirektøren for Microsoft er mildest talt ikke tilfreds med, at Google slipper med en løftet pegefinger for at udnytte sin markedsdominans.

Apple har en officiel YouTube-app på deres iPhones, men det skal Google-ledelsen have sørget for, at Windows Phone ikke får, skriver Microsofts vicedirektør i et blogindlæg. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det er ikke hverdagskost, at store giganter ender i en underlegen position, men nu går Microsofts vicedirektør Dave Heiner hårdt til Google på selskabets egen blog.

Årsagen er, at Google-ledelsen skal have grebet personligt ind for at sikre, at Windows Phone ikke får en fuldværdig YouTube-applikation, men i stedet må benytte en browserbaseret løsning. Hovedkonkurrenterne til Windows Phone – Googles Android og Apples iOs – har begge fuldværdige YouTube-apps, og de er blandt de mest downloadede på begge platforme.

Læs også: Her er top ti over årets apps

Lignende sager har givet strengere straffe

Heller ikke på søge-fronten har Microsoft trods en ihærdig indsats formået at rokke ved Googles totale dominans. Selskabet bifaldt derfor både de amerikanske og europæiske konkurrencemyndigheders beslutning om at undersøge Googles markedsdominans.

Microsoft har tidligere måtte finde sig i flere pålæg efter tilsvarende undersøgelser. Konkurrenten Netscape klagede blandt andet over Microsofts totale dominans på markedet for browsere for nogle år siden, hvilket førte til ændringer takket være blandt andet pålæg fra EUs konkurrencemyndigheder.

Læs også: Netscape dør i morgen

Skuffelsen er derfor stor hos Microsoft over, at de amerikanske myndigheder ser ud til at lade Google slippe med en løftet pegefinger samt et løfte om at forbedre sig. I Europa må Google nok regne med at få strengere sanktioner at forholde sig til.

Føler sig røvrendt

Heiner hævder, at Google endda er sluppet billigere end både Apple og Microsoft gjorde i en lignende sag for snart et år siden.

»YouTube ønsker, at alle deres brugere får den bedst tænkelige oplevelse. Det er kun en måned siden, vi fandt ud af, at personer højt oppe i Google-hierarkiet skal have givet YouTube besked om ikke at gøre det tilgængeligt for brugere af Windows Phone,« skriver vicedirektøren på Microsofts TechNet-blog.

Heiner gør det klart, at han ikke kun taler på vegne af Microsoft men også kunder og mindre Google-konkurrenter:

»Vi bliver "scroogled" på tværs af nettet hver eneste dag,« skriver Heiner. Udtrykket scroogled har Microsoft selv opfundet i en kampagne for at få internetbrugerne til at gå fra Google til deres egen søgetjeneste Bing. Ordet er en sammensmeltning af "screwed" - som slet og ret kan oversættes "røvrendt" - og Google.

Heiner afslutter sit indlæg med håbet om, at 2013 bliver året, hvor Google ændrer taktik, og myndighederne skærper tonen.

Læs også: Google holder hårdt fast i trådene

Læs artiklen på mobilen.no

Oversat og redigeret af Janus Bødker.