Microsoft på tilbagetog med ny Xbox

Kravet om daglig netforbindelse og forbud mod at spille lånte spil forsvinder nu alligevel.

Den nye Xbox One kommer i handelen til efteråret, men nu presses Microsoft til at foretage ændringer. Arkivfoto: Robyn Beck, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBYN BECK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kraftige brugerprotester og udsigten til en flugt af brugere til konkurrenten får softwaregiganten Microsoft til at ændre på sin nye Xbox One-spillekonsol, endnu inden den er kommet i handelen, så den alligevel ikke kræver at skulle på nettet mindst een gang i døgnet, før man kan spille spil på den.

Det vil også - mod tidligere meldinger - blive muligt at spille lånte spil på den og at kunne sælge spil, som man selv har købt.


Ny Playstation 4 bliver billigere

Xbox One, som kommer i handelen til efteråret, inden den vigtige julehandel begynder, er Microsofts første opdatering af Xbox 360, som efterhånden er otte år gammel. Men det, der skulle have været en succeshistorie, blev i stedet en klods om benet på Microsoft, da konkurrenten Sony kort efter meddelte, at den nye Playstation 4, der tilsvarende kommer til efteråret, både bliver billigere og ikke lægger bindinger på brugerne.

Især hardcorespillere har protesteret mod Microsofts beslutning om, at Xbox One mindst een gang for hver 24 timer skulle have adgang til nettet, så Microsoft derigennem kunne sikre sig mod piratkopiering. Don Mattrick, der er direktør for Microsofts interaktive underholdningsdivision, forklarer tilbagetoget med »ærlige tilbagemeldinger« fra Xbox-brugerne.

Sony: Ingen hindringer her

Microsoft nåede at annoncere på verdens største spilmesse, Electronic Entertainment Expo (E3) i Los Angeles, USA, i sidste uge, at prisen bliver 499 dollars, indtil Sony senere på dagen meddelte, at Playstation 4 bliver 100 dollars billigere, nemlig 399 dollars.

Og Sonys topchef, Jack Tretton, borede i såret, da han samtidig understregede, at den japanske elektronikgigant ikke lægger hindringer i vejen for spillerne.

»Når en spiller køber en Playstation 4-skive, har han retten til at bruge denne skive, sælge den, låne den til en ven eller beholde den for evigt,« sagde han.