Microsoft opdaterer alligevel Windows XP

Alvorligt sikkerhedshul i mange udgaver af Internet Explorer giver også de ellers skrinlagte Windows XP-brugere en sidste opdatering.

Windows XP var ellers blevet aflivet af Microsoft for en måned siden, men nu kommer der alligevel en ekstra opdatering. PCer med Windows XP virker fortsat i uændret omfang, det er blot slut med sikkerhedsopdateringer til systemet. Arkivfoto: Jens Büttner, EPA/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: JENS BUETTNER

En alvorlig sikkerhedsfejl fundet i Internet Explorer får nu alligevel softwaregiganten Microsoft til at opdatere det ellers afskibede styresystem Windows XP.

Sikkerhedshullet, som hackere kan udnytte, rammer alle udgaver af Internet Explorer fra version 6 og fremefter, og selv om Microsoft havde besluttet, at den absolut sidste opdatering til Windows XP kom for en lille måned siden, har IT-giganten valgt alligevel at udarbejde en rettelse, som skal beskytte brugerne af det 13 år gamle Windows XP.

Ifølge de amerikanske myndigheders IT-eksperter vil hackere kunne overtage folks computere helt, hvis det lykkes at ramme dem.

De fleste opdateres automatisk

Opdateringen får man ved at bruge Windows Update som sædvanlig. De fleste har aktiveret, at alle opdateringer herfra automatisk hentes og installeres. Har man ikke det, skal det gøres manuelt. Microsoft opfordrer kraftigt til, at man får hullet lukket.

Der er dog ikke udsigt til fremtidige opdateringer af Windows XP. Microsoft anbefaler brugerne at skifte til enten Windows 7 eller Windows 8, men eftersom mange PCer med Windows XP har en række år på bagen, vil det i mange tilfælde bedre kunne betale sig at skifte hele PCen ud.

Både de amerikanske, britiske og tyske myndigheder har tidligere i denne uge anbefalet, at man bruger et andet internetprogram end Internet Explorer, indtil Microsoft har lukket sikkerhedshullet, som det nu er sket i rekordfart.