Microsoft nødlapper sikkerhedshul i Internet Explorer

Softwaregiganten Microsoft har udsendt et såkaldt »Fix It« program for at lappe et sikkerhedshul i Internet Explorer, der ifølge selskabet har resulteret i »ekstremt begrænsede, målrettede angreb«.

Softwareselskabet Microsoft har udsendt et såkaldt Fix It-program til at lappe et sikkerhedshul i Internet Explorer, indtil en eventuelt sikkerhedsopdatering sendes ud. Her er det Internet Explorer 9, der blev præsenteret tilbage i 2010 i betaversion. Arkivfoto: Robert Galbraith / Reuters / Scanpix Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERT GALBRAITH
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hackere har udnyttet en fejl i internetbrowseren Internet Explorer til at angribe et ukendt antal brugere.

Softwareselskabet Microsoft har derfor tirsdag udsendt et nødprogram - eller en software kendt under navnet »Fix It« - til at rette op på fejlen, skriver nyhedsbureauet Reuters og henviser til, at Microsoft selv beskriver det »ekstremt begrænsende, målrettede angreb«, der er blevet foretaget på grund af den nyligt opdagede fejl.

Den amerikanske softwaregigant Microsoft skriver selv i selskabets sikkerhedsside Security Techcenter, at selskabet undersøger rapporteringerne om sårbarheder i alle supporterede versioner af internetbrowseren Internet Explorer.

»Microsoft er opmærksom på målrettede angreb, der forsøger at udnytte den sårbarhed i Internet Explorer 8 og Internet Explorer 9,« skriver selskabet og henviser til, at brugerne ved at anvende programmet Microsoft Fix kan forhindre hackere i at udnytte fejlen.

Sårbarheden gør det muligt for en hacker at sætte programmer i gang på brugerens computer, men for at det sker, kræver det, at brugeren er blevet forledt til at besøge en af de hjemmesider, som hackere har etableret for netop at udnytte sikkerhedshullet. 

Nødlappes indtil sikkerhedsopdatering

De såkaldte »Fix It«-programmer er små stykker software til at lukke hullerne - og skal downloades og installeres på computeren. De er udviklet til at beskytte kunderne, mens Microsoft forbereder en officiel opdateringer, der automatisk leveres til brugerne.

Sikkerhedseksperter vurderer ifølge nyhedsbureauet Reuters, at brugere af Internet Explorer med det samme skal installerede »Fix It«-programmet eller stoppe med at bruge internetbrowseren, indtil Microsoft kommer med en opdatering.

Microsoft oplyser selv, at der ved undersøgelsens afslutning vil blive tage de nødvendige skridt til videre beskyttelse af kunderne, hvilket eventuelt kan omfatte en løsning gennem de månedlige sikkerhedsopdateringer eller en ekstraordinær sikkerhedsopdatering uden for de vanlige opdateringer.