Microsoft lukker for ældre Skype-udgaver

Man skal have den nyeste udgave, ellers bliver forbindelsen kappet i løbet af et par måneder.

Man skal opdatere til nyeste version af det Microsoft-ejede internettelefoniprogram Skype, hvis man fortsat vil kunne bruge det på Windows og Mac. Fold sammen
Læs mere

Masser af brugere af internettelefoniprogrammet Skype vil snart stå uden forbindelse, når Microsoft lukker for ældre udgaver af programmet.

Windows-udgaver i version 6.13 og ældre og Mac-udgaver i version 6.14 og ældre vil i løbet af »de næste måneder« blive sendt på pension og ikke længere fungere. I stedet skal man opdatere til den nyeste udgave af Skype, hvilket er gratis og typisk klares ved at vælge Hjælp og dernæste Søg efter opdateringer.

Skal fungere bedre på tværs

Lukningen af de ældre versioner sker for at sikre, at Skype fungerer bedre på tværs af forskellige styresystemer og forskelligt udstyr, hvilket har haltet noget. Både måden, som Skype fungerer på, og hvilke funktioner der findes til f.eks. PC og tavle-PC har varieret kraftigt og sat mange brugeres tålmodighed på en hård prøve.

I den seneste udgave er det blevet muligt at sende og modtage straksbeskeder i chatvinduet, når kontaktpersonerne ikke er online. Man vil også kunne se chathistorikken på tværs af alt udstyr, hvor man bruger den samme Skype-brugerkonto, og Skypes egen synkronisering vil sørge for, at beskeder om ulæste meddelelser opdateres på tværs af udstyret, så man ikke skal genlæse en meddelelse, som man allerede har læst på en anden enhed.

Microsoft, som i 2011 købte Skype af internetauktionshuset eBay for 8,5 milliarder dollars, oplyser ingen dato for, hvornår de ældre udgaver bliver koblet af.

Verdens største leverandør af udlandstelefoni

Skype, der er verdens største leverandør af udlandstelefoni, er gratis at installere og bruge. Kommunikationen direkte mellem Skype-brugere er gratis over hele kloden, mens man betaler en lav takst for at kunne få forbindelse til normale telefonnumre. Skype kan bruges på en mobiltelefon, som kan koble på et trådløst net og på den måde skabe forbindelse.

Skype er også installeret på f.eks. spillekonsoller og smart-TV-apparater.

Microsoft har tidligere i år opdateret Skype til Android, og i sidste uge blev en opdateret udgave til Linux annonceret.