Microsoft lokker med gratis Skype

Tre måneders mulighed for at ringe gratis til samtlige telefoner i verden skal bringe flere Lumia-telefoner ned i folks lommer, lyder strategien.

Microsoft vil sammen med lanceringen af nye Nokia Lumia-telefoner give alle Lumia-telefoner måneders gratis Skype-abonnement med i bagagen, så de kan ringe både til andre Skype-brugere og  til almindelige fastnet- og mobilnumre i hele verden. Fold sammen
Læs mere

BERLIN: Microsoft er udmærket klar over, at man er bagefter på points, og derfor skal nye kunder lokkes til Microsofts Lumia-telefoner med tre måneders gratis Skype-abonnement.

Microsoft købte i 2011 det dansk-svensk opfundne internettelefoniprogram Skype af internetauktionshuset eBay for 8,5 milliarder dollars og har siden arbejdet på at gøre det til fast inventar i alle sine produkter ved siden af Office-kontorpakken.

Ved Microsofts præsentation torsdag morgen på Europas største forbrugerelektronikmesse, IFA, i Berlin, blev tre nye Nokia Lumia-telefoner vist frem. Når den første rammer en butikshylde inden for en måneds tid, vil alle Lumia-telefoner herefter få tre måneders gratis Skype-abonnement med i bagagen.

Læs også: Berlignske dækker IFA-messen i Berlin - følg med her.

Det drejer sig om tre måneder, hvor man ikke alene som altid - og gratis - kan ringe over internetforbindelsen med tale og/eller med video til andre Skype-brugere; man kan også bruge Skype Out, hvor man ringer til almindelige fastnet- og mobilnumre i hele verden, siger Microsofts mobildirektør, Chris Weber.

Dermed håber Microsoft at komme i lommerne hos flere mobilkøbere. På verdensplan er Windows Phone gået tilbage fra 3,4 til nu 2,5 procent af smartphonemarkedet, og det er bestemt ikke noget, der huer softwaregiganten, som satser massivt på at få fodfæste på mobilmarkedet.

Til sammenligning leveres 85 procent af alle smartphonetelefoner fra fabrikkerne med Googles Android-styresystem, mens 11,7 procent kommer med Apples iOS-styresystem. Det gamle Nokia - nu Microsoft Mobile - står for omkring 90 procent af alle Windows-telefoner.

Præsentationen torsdag var Microsofts første, siden den amerikanske softwaregigant tidligere i år overtog den finske mobilgigant Nokias mobildivision for 40,5 milliarder kroner og nu fører den videre som Microsoft Mobile.

Berlingske dækker IFA på www.b.dk/tech, www.business.dk/digital og i den trykte avis. Berlingske er inviteret af Branchen Forbrugerelektronik (BFE).