Microsoft i nyt søgsmål mod Android

Denne gang sagsøger Microsoft producenten af e-bogs-læseren Nook.

Foto: KEVIN LAMARQUE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Microsoft fortsatte sit patentangreb på Android mandag, ved at sagsøge boghandlerkæden Barnes & Noble og to af kædens fabrikanter på grund af e-bogs-læseren Nook, ComON.dk.

Redmond-firmaet sagsøger boghandlerkæden, Foxconn International og Inventec for patentbrud i forbindelse med bogen. Microsofts erklæring viser, at det er brugen af Googles open source-styresystem, der trykker.

»Android-platformen misbruger en række af Microsofts patenter, og firmaer, der fremstiller og sælger Android-udstyr skal respektere vores intellektuelle rettigheder,« siger Microsoft-advokaten Horacio Gutierrez i en erklæring.

Han gør samtidig opmærksom på, at Microsoft har skabt et licensprogram for det linuxbaserede styresystem. It-giganten gør desuden opmærksom på, at taiwanesiske HTC for knap et år siden, gik med til at betale licenspenge til Microsoft for at kunne bruge Android på deres modeller som HTC Desire.

Microsoft, som selv forsøger at sælge Windows Phone 7-styresystem til mobiltelefoner, har udover Nook-producenterne anklaget Motorola for at misbruge firmaets patenter ved at bruge Android som styresystem i deres mobiler.

Læs også: Roser til ny Explorer
Læs også:
Amazon åbner snart sin Android App Store