Microsoft har afsløret det nye Office

Der er lagt op til touch-styring, sociale funktioner og en bedre cloud-løsning, hvor »skyen« hele tiden opdaterer brugernes enheder i det nye Office.

For at gøre produktet så fleksibelt som muligt i en verden, hvor man ikke kun længere kun bruger sin pcer i forbindelse med Word-dokumenter, Powerpoint eller lignende, men i stigende grad også sin tablet eller sin mobiltelefon, gemmer det nye Office som udgangspunkt alle dokumenter på den såkaldte SkyDrive, der efterfølgende synkroniserer til »skyen«, når man er online. Fold sammen
Læs mere
Foto: HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag præsenterede Microsoft den nye version af Office ved en større mediebegivenhed. Brugerne kan se frem til en mere intuitiv version af den klart mest anvendte kontorpakke til computere verden over. Samtidig har Microsoft valgt at styrke sin cloud-løsning ved altid at gemme på den såkaldte SkyDrive.

- Dette er den mest ambitiøse udgave af Microsoft Office, som vi nogensinde har lavet, sagde Steve Ballmer, Microsofts topchef, ved præsentationen af produktet mandag i San Francisco, ifølge The Seattle Times.

- Den repræsenterer en ny generation af et af Microsofts største produkter, tilføjede han.

Den nye version af Office skulle således være fuldt optimeret til touch-enheder med Windows 8, hvor zooming med fingrene, som man måske især kender fra konkurrentens iPhone og iPad, er blevet væsentligt nemmere og intuitivt, lyder det.

Streamning med fremmed PC bliver muligt

For at gøre produktet så fleksibelt som muligt i en verden, hvor man ikke kun længere kun bruger sin pcer i forbindelse med Word-dokumenter, Powerpoint eller lignende, men i stigende grad også sin tablet eller sin mobiltelefon, gemmer det nye Office som udgangspunkt alle dokumenter på den såkaldte SkyDrive, der efterfølgende synkroniserer til »skyen«, når man er online.

Med et Office-abonnement har man endda mulighed for at få streamet sit Office ned til en fremmed Windows-pc.

Microsoft lægger i den nye version desuden op til flere funktioner, der omhandler sociale medier.

Via det såkaldte People Card kan man blandt andet integrere statusopdateringer, aktiviteter og lignende fra Facebook og Linkedin til Office, som også har Skype som en fast integreret del.

Eksperter har ifølge The Seattle Times generelt fået et godt indtryk af den nye version, men peger samtidig på flere udfordringer forude for produktet.

- Integrationen med »skyen« er fin, men vi venter stadig på et iPad-lignende produkt, siger Michael Silver fra analysefirmaet Gartner, til The Seattle Times.

Der er i øjeblikket mulighed for at hente en prøveversion af den nye Office kaldet Office Consumer Preview.