Microsoft gør Office klar til iPad

Microsofts nye topchef ventes sidst i marts at annoncere kontorpakken til iPad-verdenen og dermed forsøge at vinde tabt terræn tilbage.

Microsoft lavede i 2013 en neddroslet udgave af sin kontorpakke, Office Mobile, til iPhone-telefoner. Nu er en iPad-udgave på vej, siges det. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Microsoft vil 27. marts offentliggøre, at der kommer en iPad-udgave af selskabets Office-kontorpakke. Dermed forsøger softwaregiganten at vinde nyt terræn med en af de vigtigste indtægtskilder, samtidig med at flere og flere finder alternativer til Office-pakken.

Lanceringen af Office til iPad, som flere medier omtaler uden at have kunnet få Microsoft til at bekræfte den, bliver den nye Microsoft-topchef, Satya Nadellas første store, offentlige optræden, efter at han i februar overtog chefstolen efter Steve Ballmer. Microsoft har hidtil ikke villet kaste sig over iPad-markedet, som ærkerivalen Apple styrer benhårdt, men har koncentreret sig om sin egen Windows-platform.

Abonnement ventes nødvendigt

Men Microsoft har ifølge nyhedsbureauet Reuters haft Office-udgaver til iPad-tavle-PCer klar i flere måneder, fordi analyser viser, at Microsoft går glip af et milliardstort marked ved ikke at være til stede i Apple-verdenen.

Det bliver ifølge netnyhedstjenesten ZDNet tekstbehandlingsprogrammet Word, regnearket Excel, præsentationsprogrammet PowerPoint og notetagningsprogrammet OneNote, der vil få iPad-premiere, og de ventes at kunne hentes fra Apple Store men vil kræve et Microsoft Office 365-abonnement, sådan som det gælder for de Office-applikationer, der i dag findes til iPhone-telefoner og Android-udstyr. Hvis Microsoft lader iPad-brugerne få fingrene i Office-pakken uden at betale for Office 365-abonnementet, vil det være en ny strategi for Microsoft.

Microsoft har imidlertid mistet markedsandele ved at fastholde sit fokus så længe på Windows-verdenen, mens især Android - Googles succesrige mobilstyresystem - er buldret forbi. Her håndterer andre kontorpakker Word-, Excel- og PowerPoint-dokumenter, og mange klarer sig helt uden den klassiske kontorpakkes funktioner og bruger andre muligheder, heriblandt Google Docs, som er en onlinekontorpakke, der også kan håndtere Microsoft-dokumenter.