Microsoft går i kødet på Gmail

I et forsøg på at få brugerne over til Outlook kritiserer Microsoft nu Google-rivalen for at scanne private e-mails til reklamefremstød.

Scroogled-hjemmesiden fra Microsoft kritiserer Googles reklamevirksomhed. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Microsoft går til frontalangreb på Google med deres Scroogled-kampagne. Sagens kerne er, at Microsoft ønsker flere brugere over på sin e-mailtjeneste Outlook, og derfor skal de overbevise Gmail-brugerne om, at det kan betale sig at skifte over

Microsofts hovedargument er, at Google snuser til alle dine private e-mails i Gmail. Derefter benytter søgegiganten udvalgte nøgleord i indholdet til at skræddersy reklamer. Skriver du for eksempel ofte om skuespilleren Nicolas Cage i dine e-mailkorrespondancer, så vil du i teorien blive eksponeret for reklamer om hans film på Googles tjenester.

Ukendt praksis

Det ser ud til, at Microsoft har været grundig i sin efterforskning af Google, og de fremviser flere eksempler af Googles skræddersyede reklamer på sin Scroogled-hjemmeside.

Læs også: Microsoft raser: Vi bliver »scroogled«!

Derudover har de haft fat i markedsanalyseselskabet GfK Roper, der i en undersøgelse fandt frem til, at 70 procent af brugerne ikke var bekendt med Googles e-mailscanning. Hele 88 procent udtrykte sig negativt om praksissen.

Udvider kampagnen

Microsoft lover naturligvis, at lignende strategier ikke findes hos rivalen Outlook. Nu vil de lancere Scroogled-kampagnen på både TV og reklamesøjler.

Det er ikke første gang, de to teknologiselskaber ryger i totterne på hinanden. Tidligere har Microsoft klaget over, at der fortsat ikke findes nogen YouTube-app til Windows Phone, mens Google har sagsøgt Microsoft over et videokomprimeringspatent til Xbox. søgsmålet blev dog droppet.

Se Microsofts kampagne på Scroogled.com.

Læs også: Google mobber Microsoft - lukker for kalenderen

Læs artiklen på hardware.no

Oversat af Janus Bødker.