Microsoft feberredder browser-bommert

Det kritiske hul i den stærkt udbredte internetbrowser, Internet Explorer, bliver nu lappet med en opdatering. Se her, hvordan du gør.

Foto: Kay Nietfeld
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brugere af Microsofts Internet Explorer-browser, kan tørre sveden af panden igen - hvis den da overhovedet nåede at pible frem. Microsoft har nemlig nu løst det stærkt kritiske problem, der dukkede op til overfladen i weekenden, da en sikkerhedsekspert opdagede, at hackerne havde fundet en ny vej ind i den udbredte internetbrowser.

Da problemet vedrører mange millioner af brugere over hele verden, har nyheden bredt sig som en steppebrand de senere dage, og blandt andet de tyske myndigheder har direkte frarådet folk at bruge browseren, indtil problemet var løst.

Hullet i browseren blev angiveligt udnyttet af hackere, der har snydt folks computere til at installere skadelig kode, der derefter satte hackerne i stand til at overtage computeren til brug for cyberangreb.

Microsoft meddeler nu, at selskabet har løst problemet.

Løsningen består i, at man henter et lille program, kaldet Fixit (lav det, på dansk) fra Microsofts hjemmeside. Det foregår på engelsk via linket her

Før man kører programmet, skal man opdatere sin browser. Det gøres via Windows Update her.

Microsoft oplyser, at selskabet fredag vil frigive en opdatering til Explorer via Windows Update. Denne opdatering bør man installere. Har man indstillet Windows Update til at opdatere automatisk, vil den gøre det af sig selv.