Mest populære i 2007

En kærlighedssang til Barack Obama, en forsvarstale af Britney Spears og en dramatisk naturfilm fra den afrikanske savanne er blandt de mest populære videoer på YouTube i år.

YouTube har valgt de tre bedste videoklip ud fra 2007. Fold sammen
Læs mere
Foto: Timo Jaakonaho/Scanpix

YouTube, hvor enhver frit kan lægge sin egen lille film ud til offentligt skue, har kåret årets tre bedste videoklip.

En af de mest populære, ’Obama Girl video’, viser en ung, smuk piges kærlighedserklæring til den demokratiske præsidentkandidat, senator Barack Obama. Pigens sang er blevet vist mere end fire millioner gange på YouTube.

Videoen er lagt på YouTube af bruger, der kalder sig Barely Political, hvis videoer har et tydeligt satirisk og politisk budskab. Det er lidt sværere at sætte fingeren på, hvad Chris Crocker's intentioner med 'Leave Britney Alone' har været.

Videoklippet viser et nærbillede af Crocker, der bryder grædende sammen, mens han giver medierne og paparazzier skylden for Britney Spears’ mange skandaler.

YouTube siger selv ifølge Reuters, at det to minutter lange melodrama gjorde Crocker til superstjerne og oplyser, at det blev vist mere end 14 millioner gange.

Klippet er desuden et af de mest kommenterede i YouTubes historie.

Det er dog hverken kærlighedssang eller klagesang, der indtager førstepladsen over mest sete videoklip på YouTube i år.

"Battle at Kruger” er en fuldstændig ægte og uiscenesat begivenhed fra den afrikanske savanne, hvor løver, vandbøfler og krokodiller kæmper en episk kamp for overlevelse.

Scenen tager udgangspunkt i Kruger National Park i Sydafrika, hvor amatørfotografen Jason Schlosberg var så heldig at filme dramaet.

Klippet er blevet vist mere end 22 millioner gange på YouTube, og til foråret kommer Schlosberg med en dokumentar baseret på hændelsen.