Mere end 100.000 har meldt sig til Mars-mission

Der er overvældende interesse for at besøge den røde planet. Også selvom der ikke hører en returbillet med.

Ifølge projektet Mars One, så vil mere end 100.000 mennesker gerne skifte adressen på jorden ud med en på Mars. Også selvom der ikke er en returbillet inkluderet. Foto: Iris/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

I sidste uge kunne man læse om Mars-roveren Curiosity, der i det røde, øde og golde Mars-landskab sang en ensom fødselsdagssang for sig selv. Men muligvis kan Curiosity i en ikke så fjern fremtid se frem til en en lidt sjovere og festligere fødselsdag.

Skal man tro folkene bag projektet Mars One, så har mere end 100.000 personer nemlig vist interesse for at rejse til den røde planet. På trods af, at der ikke er en returbillet med i pakken. Det erklærede mål med rejsen er nemlig at kolonisere vores fjerne nabo. Det skriver CNN.

Det specielle ved mission er, at deltagerne får følgeskab af en hær af kameraer, der skal dokumentere koloniseringen som et reality-show her på Jorden. Feltet af ansøgere skal først skæres ned til 40, og derefter udvælges to mænd og to kvinder. Hvis alt går efter planen, så flyver de fire nyudklækkede astronauter af sted i september 2022 og lander på Mars i april 2023 - en flyvetur på syv måneder. To år senere vil yderligere fire mennesker tilslutte sig basen på Mars.

Og det er altså noget, som mange mennesker gerne vil være en del af. På projektets hjemmeside kan man se en del af dem, der har meldt sig til, og det tal lyder i skrivende stund på 30.000 individer. Ifølge folkene bag er der imidlertid over 100.000 i gang med tilmelde sig projektet.

Det kan meget vel være, at folkene fra Mars One får følgeskab. Tilbage i april løftede NASA noget af sløret for deres Mars-planer. Det har dog en noget længere tidshorisont. Her er første skridt at forsøge at lande på en asteroide, hvilket kan ske så tidligt som 2021, mens selve turen til Mars først bliver engang i 2030’erne.