Megaupload-bagmand klar med ny provo-video

Den glittede historie om tysk-finske, piratanklagede internet-magnat, Kim Dotcom, får stadig nye kapitler. Dotcom provokerer nu på Youtube.

Foto: STRINGER/NEW ZEALAND
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens myndigheder og advokater forbereder sagen om udleveringen af den piratanklagede Kim Doctom, der står bag den gigantiske fildelingstjeneste Megaupload, fortsætter Kim Dotcom med at skabe opmærksomhed om sig selv. Denne gang på YouTube, hvor den tysk-finske og meget kropssvære mand, nu går efter de newzealandske politikere.

Sagen om Kim Dotcom eksploderede i december sidste år, da politiet stormede den dengang ukendte Dotcoms gigantejendom i New Zealand, hvor den tysk-finske Dotcom bor med sin familie. Da politiet stormede bygningen, barrikaderede Dotcom sig i et sikkkerhedsrum med et gevær. Han blev dog overmandet, og de efterfølgende beslaglæggelser afslørede, at Megaupload-bagmanden levede et liv, der var en tegneseriegangster værdigt.

Girafstatuer

Kim Dotcom, der engang hed Kim Schmitz, havde blandt andet omdøbt den dyre ejendom til 'The Dotcom Mansion', og rådede over et utal af luksusbiler, jetski, ejendomme - og sågar statuer af giraffer. Dotcom havde desuden spredt store millionbeløb ud over bunkevis af konti i forskellige lande, og efterfølgende viste det sig, at den bilglade Dotcom flere gange havde deltaget i ulovlige gaderæs, kaldet Gumball 3000.

De mange millioner stammede fra den nu lukkede fildelingstjeneste, Megaupload, og Kim Dotcom er nu sigtet for medvirken til internetpirateri for op mod tre mia. kroner. De amerikanske myndigheder, der står bag sigtelsen, har siden december forsøgt at få Dotcom udleveret fra New Zealand, men det er endnu ikke lykkedes. Internetmagnaten selv er blevet løsladt, men må ikke forlade landet. Friheden har han altså nu brugt til at skabe en række nye skandaler.

Problematiske millionbidrag

Først påstod Kim Dotcom, at en lokal politiker havde anmodet om, at store millionbidrag til hans valgkamp blev splittet op i mindre beløb, så han slap for at følge lovens krav om at offentliggøre Kim Dotcom som en stor bidragyder. Og nu har Dotcom så - i samarbejde med produceren bag Black Eyed Peas, Printz Board, offentliggjort en ny, provokerende sang på Dotcoms egen YouTube-kanal.

Videoen, der kan ses her, er en smædesang mod de New Zealandske politikere, og videoen varsler samtidig, at Dotcoms første musik-udspil er på trapperne. Kim Dotcom barsler nemlig med et album, der er produceret i samarbejde med samme Printz Board.

Evil og Guilty

Sagen om den tysk-finske Dotcom står fortsat som en af de mest kulørte i internet-miljøet i nyere tid, og bliver løbende mere kulørt. Eksempelvis er det kommet frem, at hans nye naboer i New Zealand var blevet nervøse over hackeren, der kørte rundt med nummerplader som 'Evil', 'Gangster' og 'Guilty'.

Dotcom valgte højest usædvanligt at svare naboerne med en fælles mail, hvor han tilbød at hjælpe til med hvidvask af penge, kontakt til lejemordere og tips til insiderhandel. Og så bød han i øvrigt sine naboer på en kop kaffe og lidt kokain.

Kim Dotcom selv har bedyret sin uskyld, blandt andet i et interview med New Zealandsk TV, der kan ses nederst.