Med HC Andersen på eventyr

Med HC Andersens eventyr-app’en kan man bruge iPhonen eller iPad’en til godnatlæsning eller som tiltrængt adspredelse, når man er på farten med børnene.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Man kan vælge selv at læse historierne højt eller få historien læst op af Sebastian Klein. Skulle man undervejs have lyst til at skifte mellem oplæsning og højtlæsning, kan man bare skifte. Vælger man højtlæsning, markerer den de ord, der bliver læst op, med rødt, så app’en også kan fungere som læsetræning.

App’en er lavet som en freemium-løsning, hvor den første historie, Fyrtøjet, er gratis. De efterfølgende historier koster 24 kr. stykket. Det kan umiddelbart lyde af meget i forhold til, hvor meget app man ellers får for 24 kr., men for en god historie med billeder og lydside er det en rimelig pris – ikke mindst sammenlignet med, hvad andre oplevelser til børnene koster.

Jeg savner muligheden for at zoome ind på tekst og billeder. Bogstaverne er meget små på iPhone, så man får en langt bedre oplevelse på iPad’en. Historierne kan kun læses vertikalt, ligesom der mangler det interaktive element. Fx kunne det være sjovt, hvis man ved at røre ved heksen kunne få hende til at gøre noget, eller at man kunne hjælpe soldaten med at tænde ilden i fyrtøjet.

Der er pt. fire af de velkendte historier, man kan købe – Den grimme ælling, Den standhaftige tinsoldat, Kejserens nye klæder og Klods-Hans. Yderligere tre er på vej – Prinsessen på ærten, Svinedrengen, Tomme-Lise. Forlaget Lindhardt og Ringhof står bag app’en, og det er dejligt at se forlagsbranchen røre på sig i forhold til de mobile platforme.

App’en får fire stjerner for sit brugervenlige design og et godt koncept til børnefamilien.

App’en er delvist gratis og findes i iTunes