Masser af rygter om kommende Samsung-supermobil

Dens forgænger solgte i perioder bedre end Apples iPhone - og der er næsten lige så mange rygter op til lanceringen. Vi samler op på nyhederne om Galaxy S4.

Galaxy S3 var en stor moppedreng - og nogle rygter peger på, at efterfølgeren bliver større endnu. Her Galaxy S3 sammenlignet med en iPhone 4S Fold sammen
Læs mere
Foto: Lee Jae Won
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rygter og løbske forventninger i rå mængder plejer kun at være Apple forund, men nu har også sydkoreanske Samsung knækket koden og fået internettets mange rygtemagere til at syde og boble i forventning til den kommende Samsung Galaxy S4-mobil, der med stor sandsynlighed bliver lanceret i næste uge.

Godt nok har Samsung ikke officielt bekræftet at det er en opdatering til Galaxy S3 der vil blive lanceret, men hele verdenspressen er blevet inviteret til New York til en ikke nærmere defineret begivenhed, der løber af stablen den 14. marts.

Supersællert

Galaxy S3 og også dens efterfølger, Galaxy S4 baseres på Googles Android-system, og den nuværende S3 har udviklet sig til en regulær supersællert. I perioder har den sågar slået verdens bedst sælgende smartphone, iPhonen. Samsung-mobilen rundede tidligere på året 40 mio. solgte eksemplarer.

Bedriften er ganske slående, for allerede ved lanceringen erklærede flere anmeldere, også i denne avis, at Galaxy S3 nok var et teknologisk vidunder, men dog langt fra en massemarkedstelefon. Det skyldtes dens velvoksne størrelse på 4,8 tommer, der gjorde mobilen til en af de største smartphones overhovedet. Siden er der dog blevet lanceret mange endnu større smartphones, der tilsyneladende sælger fint, trods deres størrelser.

En af de mere cool funktioner i Galaxy S3 var, at mobilen holder øje med brugernes øjne og sørger for ikke at slukke skærmen, så længe man kigger på den. Denne teknologi er udvidet ganske dramatisk i den kommende S4, ifølge dagens rygter. I denne mobil bliver der tale om at man ligefrem kan scrolle rundt på websider, fordi mobilen holder øje med hvor man kigger henne.

Masser af øje-halløj i fremtiden

Hvis det rygte er sandt, har Samsung meget tidligt implementeret en teknologi, man i fremtiden kommer til at se mere til - eksempelvis i Googles kommende internet-briller, under Project Glass.

På forhånd har der også været en del rygter om netop skærmens størrelse, hvor nogen forventer, at skærmen vil være vokset endnu et hak, så den måske rammer fem tommer, ligesom Sonys Xperia Z. Andre rygter peger på mulighede for superkamera med en opløsning på 13 megapixel, sådan som der eksempelvis sidder i LGs Optimus G.

Ifølge The New York Times vil de største nyheder i den kommende Samsung-mobil dog ligge i selve softwaren, hvor Samsung angiveligt har bygget ganske mange nyheder ovenpå Googles Android.

Galaxy S4 kommer til at skulle konkurrere med en anden supermobil, nemlig HTC One, der netop inkluderer en masse ny software, fx HTCs Blinkfeed, der er en strøm af relevant information, der præsenteres på startskærmen. Globalt tegner Android sig for op mod 3 ud af 4 solgte mobiler - og derfor er slaget mellem de forskellige leverandører af Android-mobiler af ganske episke dimensioner. 

Samsung fører

Foreløbig tegner Samsung sig som vinderen, mens HTC har det svært - og ind fra højre kommer så de kinesiske leverandører Huawei og ZTE, der hele tiden gør det bedre og bedre. Hertil kommer et mylder af andre producenter, blandt andet LG, der med den nyligt lancerede Google-referencemobil, Nexus 4, har tiltrukket sig stor opmærksomhed.

Efterhånden som konkurrencen på Android-markedet intensiveres, bliver særlige tilpasninger i højere grad en konkurrenceparameter, fordi Android grundlæggende er ens på tværs af alle producenters mobiler. Derfor arbejder alle med at bygge særlige tilpasninger ovenpå, der giver brugeren en særlig oplevelse.