Mænds fingre sladrer om penisstørrelsen

Men det er ikke, som du måske tror...

Fingerlængden kan også hjælpe læger til at vurdere patienters risiko for kræft og kredsløbssygdomme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Colourbox
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Så er det bevist. Det er direkte sammenhæng mellem fingrelængder og størrelsen på penis. Og til mænd med små hænder; bare rolig, det er ikke størrelsen, der tæller - på hænderne i hvert fald - men nærmere forskellen i den indbyrdes længde på fingrene, skriver blandet andet MSNBC.

Mænd: Hold hånden frem. Hvis der er forskel i længden på din pegefinger og ringfinger, så er chancen for, at du er mere veludstyret end gennemsnittet stor. Omvendt, har de to fingre samme længde, så er din penis statistisk set i den kortere afdeling.

Giver vigtig viden om kræftrisiko

Det er konklusionen på ny forskning, der mandag blev offentliggjort i det videnskabelige tidsskrift Asian Journal of Andrology, der, som de græskkyndige personer nok har gættet, udelukkende beskæftiger sig med forskning i mænds kønsdele.

Ud over at forære mænd en ny scoremulighed i byen, giver forskningen også ny vigtig viden om mænds risiko for at udvikle prostatakræft og sterilitet. Den fingerbaserede penismålestok er nemlig en indikation på, hvor meget mandligt kønshormon, testosteron, mænd er blevet udsat for som foster i livmoderen. En faktor der har stor betydning for en række sygdomme op gennem voksenlivet.

Tidligere forskning har også påvist, at testosteronniveauet i en moders livmoder har betydning for mænds risiko for hjerteanfald og andre kredsløbssygdomme.

144 frivillige mænd i fuld narkose

Den nye penisafslørende forskning blev udført på Gachon Universitetet i Sydkorea. 144 frivillige hospitalspatienter fra 20 år og opefter gik med til at få deres penis målt i slap og udstrakt tilstand, mens de alligevel undergik operation i underlivet under fuld narkose. Deres pege- og ringer blev ligeledes målt, og de indbyrdes størrelsesforskelle sammenlignet.

Forskerne målte størrelsesforskelle mellem de to fingre på 0,88 cm til 1,12 cm hos de 144 mænd. Det er altså ikke store størrelsesforskelle, der er tale om, men alligevel fandt forskerne en klar sammenhæng.

Der er stadig ingen videnskabsfolk, som har kunnet forklare, hvorfor de genetiske processer, der styrer penislængden og risikoen for livsstilssygdomme, påvirkes af testosteronpåvirkningen under graviditeten. Men det ligger nu fast, at læger vil kunne bruge fingerlængdemetoden til at få vigtig indsigt i, hvor meget testosteron deres mandlige patienter er blevet udsat for som foster.

Forsøgets forskere bemærker, at udelukkende koreanske mænd indgik i undersøgelsen. Det er derfor ikke 100 pct. sikkert, hvorvidt metoden gælder alle etniciteter.

.